Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Knjiga meseca decembra: O sreči

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 10. 12. 2021 / 13:42
Oznake: Knjiga, Papež
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.12.2021 / 16:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
Knjiga meseca decembra: O sreči
V knjigi so zbrane Frančiškove misli o srečnem življenju. FOTO: FB Knjige Druzina.si

Knjiga meseca decembra: O sreči

Misli papeža Frančiška o tem, kaj je resnična sreča in kako jo doseči, so na enem mestu zbrane v knjigi »O sreči«, ki je tudi Družinina knjiga meseca decembra.

Srečo sami odkrivamo ob iskanju življenjskega smisla, živimo pa jo tudi v odnosih, zlasti v družini in na delovnem mestu, kjer preživimo velik del vsakdanjika. V posebnem poglavju so zbrane iskrive drobtinice svetega očeta o možnostih za srečo v času trpljenja in preizkušenj, misli pa dopolnjujejo še dragocene papeževe molitve za srečno življenje.

Knjigo meseca decembra »O sreči« lahko prelistate TUKAJ, naročite pa bodisi v knjigarnah Založbe Družina (Krekov trg in Štula v Ljubljani, Ajdovščina, Novo mesto, Murska Sobota), bodisi telefonsko (01/360-28-28), bodisi po e-pošti (narocila@druzina.si) ali pa TUKAJ. Decembrska akcijska cena je 9,90 € (redna cena pa 19,90 €).

Težave se bodo rešile same od sebe, če ...

»Ne glejte svojega popka, ne pustite se potreti domačim sporom in ne ostanite jetniki svojih težav. Te se bodo rešile same od sebe, če boste pozabili nase, oznanjevali veselo novico in pomagali pri reševanju težav drugih. Z dajanjem življenja boste našli življenje, z dajanjem upanja upanje in z izkazovanjem ljubezni ljubezen,« je Frančišek zapisal novembra 2014 v pismu posvečenim osebam.

Papeževe misli o srečnem življenju

Knjiga misli svetega očeta Frančiška o srečnem življenju »O sreči«, ki jo je uredil italijanski pisatelj in esejist Natale Benazzi, je predlani v slovenskem prevodu Andreja Turka izšla pri Založbi Družina. Naročiti jo je mogoče TUKAJ, prelistati pa TUKAJ.

Družinine knjige preteklih mesecev: Tasty - Sladice (november), Izkušnje skorajšnje smrti (oktober), Zbogom, prostozidarji (september), Božja previdnost (avgust), Smeh je pol zdravja 4 (julij), Sedem božjih dotikov (junij), Janez Pavel II., papežev portret (maj), Nebesa (ni)so hec (april) in Kako biti srečen z 1, 2, 3 … otroki? (marec).

Kako do knjige?

Sicer pa lahko knjigo meseca decembra, ki si jo lahko do konca koledarskega leta omislite bistveno ceneje, za le 9,90 evra (redna cena je 19,90 €), kupite tudi osebno v knjigarnah Založbe Družina (Krekov trg in Štula v Ljubljani, Ajdovščina, Novo mesto, Murska Sobota) ali po telefonu (01/360-28-28) ali po e-pošti (narocila@druzina.si).

Skrivnost prave sreče izvira iz Božje ljubezni

»Če je kaj značilno za svetnike, je to, da so resnično srečni. Odkrili so namreč skrivnost prave sreče, ki prebiva globoko v duši in izvira iz Božje ljubezni. Zato svetnikom tudi pravimo 'blaženi' (srečni),« pa je papež Frančišek izpostavil v praznični homiliji 1. novembra 2016.

Kupi v trgovini

O sreči
Papeži
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh