Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Knjižni izbor ob prazniku vseh svetih

Objava: 28. 10. 2005 / 05:31
Oznake: Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:36
Ustavi predvajanje Nalaganje

Knjižni izbor ob prazniku vseh svetih

Milena Piškur: <b>Ljubljanske žale</b><br> Ruth Podgornik Reš: <b>Naša pokopališča</b><br> Zmaga Kumer: <b>Ena urca bo prišla</b><br> <b>Hrastovlje</b><br> Ludvik Počivavšek<b>Besede ob zadnjem slovesu</b><br>

LJUBLJANSKE ŽALE
Vodnik po pokopališču

Knjiga obsega:
- zgodovino pokopališča (z angleškim povzetkom)
- Predstavitev 2190 pokojnikov, ki so se zapisali v zgodovino našega naroda zaradi svojih prispevkov na umetniškem, kulturno-zgodovinskem, političnem, strokovno-znanstvenem, verskem, tehničnem, športnem in drugih področjih, z lokacijo njihovih grobov in abecednim seznamom obravnavanih pokojnikov;
- 159 krajših zapisov o nagrobnikih predstavljenih pokojnikov;
- 134 črno-belih fotografij.

Vodniku, ki obsega 303 strani so priložene karte z oznakami grobov.

Cena: 3.950 tolarjev

več o knjigi






NAŠA POKOPALIŠČA
Priročnik o urejanju grobov

Marsikdo bo založbi DRUŽINA hvaležen, ker si je knjigo zamislila in omogočila, da je prišla v njegove roke. Namen knjige ni, da bi kdo z ureditvijo grobov pretiraval ter hotel na ta način poudariti svojo ali svoje družine pomembnost. Njen namen je, da bi bila Slovencem spodbuda k večji hvaležnosti do pokojnih in k večjemu spoštovanju njihovega spomina. Naj bi bila priročnik, ki jim bo pomagal to ljubezen, spoštovanje in hvaležnost izraziti lepo, okusno in prikladno njihovemu čutenju.

Cena: 4.300 tolarjev

več o kjigi






    ENA URCA BO PRIŠLA
    Mrliške pesmi na Slovenskem

    "Smrt je neizbežni konec zemeljskega življenja. Vsi bomo umrli, ne vemo pa, kdaj, kako in kje. Čeprav nekaj naravnega, je smrt vendar tako pomemben mejnik življenja, da ga je ljudsko izročilo (iz katerega knjiga zajema), obdalo z različnimi šegami, ki jih na Slovenskem spremlja tudi pesem." Knjiga želi ohraniti to narodno bogastvo za čase, ko nam ga bodo mrliške vežice iztrgale iz duše in ljudskega obreda. Primeri so razvrščeni v osem vsebinskih skupin, ki nam ohranjajo "vsaj približno podobo odnosa, ki so ga naši ljudje imeli (ali ga še imajo) do smrti".

    Cena: 3.472 tolarjev

    več o knjigi







    HRASTOVLJE

    Založba Družina je pred časom izdala CD-ROM z naslovom Hrastovlje. Gre za multimedijsko predstavitev cerkvice v Hrastovljah na Primorskem, ki je edinstvena po svoji freski Mrtvaški ples.

    Na CD-ju, za katerega mora uporabnik imeti računalnik primerne zmogljivosti (danes to ni več taka težava, saj so vsi že dovolj zmogljivi), ali pa celo kombinacijo z DVD-jem zraven televizije, je zanimiva predstavitev sicer srednjeveške umetnine, ki nam tudi danes govori o večni resnici, da smrt ne izbira po stanovih, ampak na koncu vsi postanemo enaki.

    CD-rom je v slovenskem, nemškem, angleškem, italijanskem in hrvaškem jeziku, kar omogoča, da je primerno – morda poslovno – darilo tudi tujcem.

    Kazalo ponuja predstavitev Hrastovelj, predstavitev liturgije v spremljavi glasov, predstavitev same freske Mrtvaškega plesa, plesno koreografijo in pa cel film, v katerem je vse našteto združeno in nadgrajeno z bogato tridimenzionalno računalniško grafiko. Še posebej izstopata izredno profesionalna in sporočilna plesna koreografija in odlična tridimenzionalna računalniška predstavitev cerkvene notranjščine.


    Cena: 3.600 tolarjev

    več o knjigi






    BESEDE OB ZADNJEM SLOVESU

    Cena: 2.604 tolarjev

    več o knjigi


    Kupi v trgovini

    Novo
    Konec krščanske civilizacije
    Filozofija in esejistika
    22,90€
    Nalaganje
    Nazaj na vrh