Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Koncert - Baročni trio

Objava: 15. 07. 2008 / 06:30
Oznake: Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Koncert - Baročni trio

KULTURNO DRUŠTVO »MOHORJAN« IN OBČINA PREVALJE

OSEMNAJSTA KONCERTNA SEZONA
VABIMO NA ANIN KONCERT - BAROČNI TRIO

CAMERATA B

KAROLINA ŠANTL ZUPAN, FLAVTA, DRAGO ARKO, VIOLINA VLASTA DOLEŽAL RUS, ŠPINET

LEŠE–V CERKVI SV. VOLBENKA- V SOBOTO, 26. JULIJA 2008 OB 20. URI

--------------------------------------------------------------------------

PROGRAM

J.S.Bach
Trio sonata za flavto, violino in basso continuo, BWV 1037
Adagio - Alla breve – Largo - Gigue- Presto -

J.S.Bach
Sonata za flavto in čembalo v h-molu
Andante - Largo e dolce -. Presto – Allegro

C.Ph.E.Bach
Trio sonata za flavto, violino in basso continuo, Wp 147
Allegro – Adagio - Allegro

««««««««««««««««««««««««««««««

J.S.Bach
Sonata za violino in čembalo v h. molu, BWV 1014
Adagio – Allegro - Andante - Allegro

G.Ph.Telemann
Sonata za flavto, violino in basso continuo v c-molu
Largo – Vivace – Andante - Allegro




Baročni trio Camerata B

Umetnike, Karolino Šantl Zupan, flavta, Draga Arka, violina in Vlasto Doležal Rus, špinet, že več let povezuje ljubezen do izvajanja glasbe visokega baroka, rokokoja in predklasike. Špinet ali čembalo, ki sta obvezen sestavni del ansambla, s svojim značilnim zvenom pričarata čas, v katerem so skladbe nastale. Triu se občasno pridružijo tudi pevci, saj je baročni čas prava zakladnica skladb za tovrstne zasedbe.

Karolina Šantl Zupan

Flavtistka Karolina Šantl Zupan je diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Fedji Ruplu, kjer je končala tudi podiplomski študij. Šolanje je nadaljevala na Visoki šoli za upodabljajočo umetnost na Dunaju pri prof. W. Schulzu. Bila je članica orkestra Slovenske filharmonije, sedaj pa je redna profesorica na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Nastopa solistično in v različnih komornih zasedbah. Je redna članica slovenskega komornega orkestra. V času študija je prejela več prvih nagrad na nekdanjih zveznih, republiških in mednarodnih tekmovanjih. Leta 1990 je za izvedbo sonate P. Gauberta prejela Prešernovo nagrado, kasneje pa je posnela tudi svojo prvo zgoščenko. Snema za različne radijske hiše, diskografija pa obsega dela za flavto in klavir, flavto solo, flavto in harfo in kvartet flavt.

Drago Arko

Po končani glasbeni šoli pri prof. Sancinu v Celju je študij violine nadaljeval v Ljubljani, kjer je diplomiral v razredu prof. Bravničarja. Že med študijem se je izpopolnjeval pri Gidonu Kremerju, Andreu Gertlerju, Tomažu Lorenzu in na mojstrskih tečajih pri Igorju Ozimu. Med študijem je ustanovil Akademski baročni kvartet. Več let je bil član orkestra Slovenske filharmonije in Komornega godalnega orkestra. Ukvarja se tudi s pedagoškim delom, trenutno pa vodi glasbeno šolo v Zavodu sv. Stanislava.

Vlasta Doležal Rus

Pianistka Vlasta Doležal Rus je končala dodiplomski in podiplomski študij klavirja na ljubljanski AG v razredu Marijana Lipovška in se izpopolnjevala na področju komorne glasbe v Avstriji in Nemčiji. Je redna gostja na mednarodnih poletnih šolah, ki jih vodijo I. Ozim, G. Košuta, P Novšak. I Grafenauer, M. M. Kofler in drugi. S slovenskimi in tujimi umetniki se redno pojavlja na naših in tujih koncertnih odrih, snema za Radio Slovenija in je sodelovala pri izdaji zgoščenk nekaterih vidnih slovenskih glasbenikov. Delovala je v klavirskem kvartetu Meluzina, trenutno pa je članica baročnega ansambla Camerata B. Zadnja leta je vodila glasbeno šolo v Zavodu sv. Stanislava.


-----------------------------------------------------------------------------------
KONCERT SO OMOGOČILI MINISTRSTVO ZA KULTURO IN OBČINA PREVALJE

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh