Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kongres za »ekološko spreobrnjenje« na Gregoriani

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 07. 03. 2018 / 08:36
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.03.2018 / 12:18
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kongres za »ekološko spreobrnjenje« na Gregoriani

Srečanja v Rimu se udeležujejo mednarodni teologi in izvedenci.

Na papeški univerzi Gregoriana v Rimu se danes začenja dvodnevni kongres, na katerem bodo udeleženci razpravljali o možnosti »radikalnega ekološkega spreobrnjenja«. Mednarodni teologi in naravoslovni znanstveniki bodo premišljevali o tem, kako lahko Katoliška cerkev na individualni in tudi strukturni ravni vpliva na boljšo zaščito vrst in podnebja ter na trajnost in ohranjanje dostojanstva Božjega stvarstva. Med predavatelji bodo med drugim vodja vatikanskega dikasterija za služenje celostnemu človeškemu razvoju, kardinal Peter Turkson, raziskovalec podnebja Otmar Edenhofer in nemška veleposlanica pri Svetem sedežu, Annette Schavan.



Rdeča nit kongresa je družbena in okoljska okrožnica Hvaljen, moj Gospod. Pred začetkom zasedanja bodo nemški okoljevarstveniki papežu Frančišku med splošno avdienco izročili pisno razpravo z naslovom »Odgovornost v dobi človeka«. Kongres bo odprla gruzijska veleposlanica pri Svetem sedežu Tamara Grdzelidze. Pravoslavna teologinja se intenzivno ukvarja z vprašanjem ohranjanja stvarstva, tudi kot sodelavka ekumenskega patriarha Bartolomeja I.

Okoljska okrožnica Hvaljen, moj Gospod iz leta 2015 ima podnaslov »O skrbi za skupni dom«, s čimer je mišljen naš planet. Papež Frančišek se v njej ukvarja z okoljsko in podnebno zaščito, ki pa jo postavlja v kontekst družbene pravičnosti in povezanosti z gospodarstvom. Okrožnica, prevedena v enajst jezikov, ki jo papež podari vsakemu državniškemu gostu, velja kot poziv k svetovnemu premisleku.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh