Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Koptski patriarh Tavadros želi v Rimu obiskati papeža Frančiška

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 08. 04. 2013 / 08:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Koptski patriarh Tavadros želi v Rimu obiskati papeža Frančiška

Srečanje med Tavadrosom in nuncijem Gobelom v Kairu; sogovornika sta potrdila pripravljenost za okrepitev bratskega sodelovanja med koptsko pravoslavno in katoliško Cerkvijo.

Koptski pravoslavni papež patriarh Tavadros II. želi v Rimu obiskati papeža Frančiška. Kot je minuli konec tedna poročala ustanova Pro Oriente, je patriarh Tavadros svojo željo izrazil v katedrali sv. Marka v Kairu, kjer je sprejel novo imenovanega apostolskega nuncija v Egiptu, nadškofa Jeana-Paula Gobela. Med srečanjem sta patriarh in nuncij potrdila pripravljenost za okrepitev bratskega sodelovanja med koptsko pravoslavno in katoliško Cerkvijo.

Obisk koptskega pravoslavnega patriarha v Vatikanu in pri novem papežu bi bilo z ekumenskega vidika pomemben dogodek. Predhodnik Tavadrosa II., papež patriarh Šenuda III., je pred natanko štiridesetimi leti, maja 1973, obiskal papeža Pavla VI.

Papež in koptski pravoslavni patriarh sta tedaj podpisala pomembno skupno kristološko izjavo in pričela z bilateralnim ekumenskim dialogom med obema Cerkvama. V izjavi je zapisano, da obe Cerkvi – kljub različnim utemeljitvam – priznavata isto vero.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh