Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kraljica Elizabeta II.: Doživela sem Božjo zvestobo

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 20. 04. 2016 / 07:09
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:29
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kraljica Elizabeta II.: Doživela sem Božjo zvestobo

Knjiga ob 90. rojstnem dnevu: »Kraljica služabnica in kralj, ki mu služi«.

Britanska kraljica Elizabeta II. jutri praznuje 90. rojstni dan. Ob tej priložnosti so v Veliki Britaniji izdali knjižico z naslovom »The Servant Queen and the King she serves« (Kraljica služabnica in kralj, ki mu služi), iz katere je jasno razvidno, da je kralj, ki mu monarhinja služi že več kot šest desetletij, Jezus. Tako namreč v predgovoru priznava sama kraljica.



Knjižico je izdala britanska Svetopisemska družba v sodelovanju z misijonsko mrežo HOPE in Inštitutom za sodobno krščanstvo, izdajatelji pa so oznanili, da z njo ne nameravajo kovati dobička. Cerkvene skupnosti na Otoku naj bi jo prejele brezplačno in jo delile vernikom, da bi spodbudile večje zanimanje Otočanov za krščansko vero. Kraljica, ki je tudi voditeljica anglikanske Cerkve v Angliji, v knjižici priznava: »Vedno sem bila – in še vedno sem – izjemno hvaležna za vaše molitve in za neomajno Božjo ljubezen. Resnično sem imela priložnost doživeti Božjo zvestobo.«

Soavtorici knjižice Catherine Butcher se zdi velikanska spodbuda, da imajo kraljico, ki na tako sproščen in naraven način govori o svoji veri v Jezusa. Izrazila je upanje, da bi si monarhinjo na tem področju kar največ ljudi vzelo za zgled.

V predgovoru kraljica Elizabeta II. obsoja tudi vse ostrejše preganjanje kristjanov na Bližnjem Vzhodu. V preteklosti je že večkrat izpovedala svojo pripadnost krščanski veri.



V enem zadnjih božičnih nagovorov je pojasnila: »Zame je Jezusovo življenje, čigar rojstva se spominjamo v teh dneh, navdih in oporna točka.« Jezus ji pomeni tudi zgled pri odpuščanju.

Sodeč po anketi britanskega časnika Sunday Times je kraljica Elizabeta II. za državljane Združenega kraljestva oseba z najvišjo moralno avtoriteto.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh