Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Krištofova nedelja

Objava: 25. 07. 2008 / 06:21
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Krištofova nedelja

Krištofova nedelja

»Nebeško kraljestvo je podobno zakladu, skritemu na njivi« (Mt 13,44). Te Jezusove besede bomo slišali na letošnjo Krištofovo nedeljo. Vsak izmed nas ima svoj zaklad … Prejel ga je, zaslužil z delom. Trudi se, da bi ga ohranil, mu povečal vrednost, ga užil v vsej njegovi lepoti. Srečen pa je, če z njim lahko razveseli tudi druge.

Na njivi našega življenja so mnogi zakladi, ki jih ne izkoristimo v polnosti, ker z njimi ne osrečujemo tudi drugih. Že jabolko ima tudi za nas boljši okus, če smo ga jedli s prijateljem. Naš uspeh dobi večjo vrednost, kadar njegovi sadovi postavijo na noge tudi soseda. Prevoženi kilometri so obogateni, kadar smo še komu drugemu omogočili doseči cilj ali ga celo rešili v zagati.

Vozila MIVA so na cestah in brezpotjih najrevnejših dežel sveta. Tistim, ki nimajo nič, zagotavljajo osnovno za preživetje. V vas, kamor sicer ne pride nič, prinesejo: razvojni projekt, hrano, zdravila, gradbeni material, šolske knjige in zvezke, sveto mašo.

Akcija MIVA ob Krištofovi nedelji vsako leto z njiv našega življenja s svojimi zakladi osrečuje najbolj obrobne tega sveta. Našim misijonarjem pomaga, da lahko pridejo do postojank, kjer ljudje živijo v pomanjkanju kruha, zdravja, znanja idr. Do tja, kjer je življenje na nitki.

Misijonska vozila so blagoslov. V neštetih primerih odločajo o tem, ali bodo otroci lahko obiskovali šolo, ali bo bolnik lahko preživel, ali bo zdravnik lahko prišel do vasi, ali bo duhovnik maševal, ali bo družina imela skodelico riža …

Slovenska MIVA je z darovi vozniške akcije lani izpeljala štirinajst projektov v vrednosti 197.105 evrov. Od tega sta bila dva projekta (Zambija in Madagaskar) uresničena skupaj z avstrijsko Mivo.

Ob letošnji Krištofovi nedelji vas zopet vabimo, da z zaupanjem peljete svoje vozilo k blagoslovu. Obenem pa vas prosimo, da tudi letos pokažete vso širino svojega srca. V hvaležnosti za vsak srečno prevožen kilometer darujte stotin (ali kolikor pač zmorete) za MIVO Slovenija, ki posreduje vozila našim misijonarjem. Bog naj vam stoterno povrne!

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh