Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Križev pot mladih na mariborskih ulicah

Objava: 27. 03. 2007 / 11:18
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Križev pot mladih na mariborskih ulicah

V sredo, 4. aprila 2007, se bo ob 18.30 v cerkvi sv. Alojzija začel križev pot z naslovom Trpeči Kristus danes, ki se bo po mariborskih ulicah nadaljeval vse do Kalvarije. V primeru slabega vremena bo molitev križevega pota potekala v cerkvi sv. Alojzija.

Križev pot mladih po mariborskih ulicah noče biti zgolj pobožnost objokovanja trpečega Jezusa izpred dva tisoč let, pač pa želi prebuditi zavedanje o trpljenju sodobnega človeka, ki ga opazimo ali pa tudi ne, je pa naš bližnji.

Kristus je prisoten v trpljenju današnjega človeka, ki ga povzročajo ohromljeni medsebojni odnosi in obsojanje; to je trpljenje vseh, ki so izgubili službo; trpljenje zaznamovanosti s preteklimi negativnimi izkušnjami; trpljenje zlorabljenih oseb; trpljenje mladih z motnjami v prehranjevanju; trpljenje družin, kjer je prisoten alkohol; trpljenje ostarelih, ki so vse bolj izrinjeni iz storilno usmerjene sodobne družbe ter tudi trpljenje človeka našega časa, ki je ujet v kulturo potrošništva, individualizma in osamljenosti.

Vse trpljenje, ki bo vključeno v obred križevega pota, bo molitveno izročeno Kristusu, obenem pa bo tudi klic nam, naj pomagamo pri nošenju križa mnogim trpečim soljudem z molitvijo in tudi na druge načine, kot je komu dano ali omogočeno.

Pri pripravi in izvedbi križevega pota, ki ga organizira katoliški študentski center (KŠC) Sinaj v sodelovanju z dekanijskim odborom za mladino Maribor, bodo sodelovale mladinske župnijske skupine, KŠC Sinaj, mariborsko bogoslovje, dijaško semenišče, GAMS in skupine drugih cerkvenih gibanj.

Dodatne informacije dobite na centru Sinaj, Koroška cesta 1, 2000 Maribor, tel. 0590/ 80 390, GSM: 031/777–727 in na spletni strani: ksc.sinaj@sinaj.net ali http://www.sinaj.net.




TU SŠK

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh