Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Križev pot mladih po ulicah Maribora

Objava: 14. 03. 2008 / 09:18
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Križev pot mladih po ulicah Maribora

V sredo, 19. marca 2008, ob 18.30 bo v cerkvi sv. Alojzija v Mariboru (na Glavnem trgu) pobožnost križevega pota. Sprevod se bo iz cerkve v procesiji s svečkami nadaljeval skozi mestno jedro in vodil do cerkvice na griču Kalvarija. V primeru slabega vremena bo križev pot potekal v cerkvi sv. Alojzija.

Križev pot mladih po ulicah Maribora je tradicionalna verska prireditev. Letos bo potekal pod naslovom Trpeči Kristus v družinah. Ne gre le za spominjanje Jezusovega trpljenja pred skoraj dva tisoč leti, pač pa za molitveno zavedanje trpljenja, ki je danes prisotno v družinah in ga Kristus odrešuje: to so predvsem odnosi, obsojeni na smrt – ko nimamo časa drug za drugega, ko družina ječi pod križem potrošništva, ko odnosi padejo zaradi konfliktov, nerazumevanja in nezvestobe, ko je težavno medgeneracijsko sožitje, ko pridejo resne zakonske in družinske krize ter ko se srečujemo z boleznijo, izgubo službe, finančnimi težavami, alkoholizmom …

Pobožnost organizira Katoliški študentski center Sinaj (KŠC) v sodelovanju z Dekanijskim odborom za mladino (DOM) Maribor. Pri pripravi in izvedbi bodo sodelovale mladinske župnijske skupine, skupine KŠC Sinaj, bogoslovci, Amos, Slomškovo dijaško semenišče, skavti in skupine drugih cerkvenih gibanj.


Za podrobnejše informacije se obrnite na študentskega duhovnika p. Milana Bizanta DJ, GSM 031/364–339, e-naslov: milan.bizant@rkc.si.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh