Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kubanske ženske protestirajo za izpustitev enajstih zapornikov

Objava: 28. 12. 2010 / 14:01
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kubanske ženske protestirajo za izpustitev enajstih zapornikov

Nasprotniki režima so Božič kljub cerkvenim prizadevanjem preživeli za zapahi.

V kubanski prestolnici Havana ženske zahtevajo izpustitev svojih zaprtih mož. Kot so poročali mediji, so bile pobudnice demonstracij predstavnice združenja 'Dame v belem', skupina mater in žena političnih zapornikov, ki zahtevajo izpustitev enajstih disidentov do konca tega koledarskega leta. Možje so morali božične praznike preživeti za zapahi, čeprav je kubanska Cerkev izpogajala njihovo svobodo.

Ženske so kubanskemu predsedniku Raulu Castru izrazile zahtevo, naj upornike izpusti, ne da bi morali ob tem zapustiti državo. Božič je družinski praznik, in Castro bi moral uvideti, da je družina svetinja, je za zbrane časnikarje pojasnila tiskovna predstavnica 'Dam v belem', Laura Pollan.

Kubanska Cerkev se je v preteklih mesecih v neposrednem dialogu uspešno zavzela za izpustitev tamkajšnjih političnih zapornikov. Skupno naj bi na svobodo prišlo dvainpetdeset nasprotnikov režima, ki so v zaporu že od leta 2003, pogoj za njihovo izpustitev pa je, da ob prihodu iz zapora zapustijo državo. Doslej je to doživelo enainštirideset mož. Na Kubi so v 'Črni pomladi' marca 2003 v dvotedenskem valu aretacij za zapahe spravili devetdeset kritikov tedanjega režima, med njimi sedemindvajset časnikarjev.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh