Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Libijska Cerkev ima podporo muslimanov'

Objava: 30. 03. 2011 / 20:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Libijska Cerkev ima podporo muslimanov'

Po besedah apostolskega vikarja v Tripoliju so razmere v prestolnici kljub poskusom upornikov za odstranitev Moamerja Gadafija 'precej mirne'.

Po besedah apostolskega vikarja v Tripoliju bo Cerkev v Libiji še naprej delovala, pripadniki islamske skupnosti pa naj bi izrekli svojo podporo občestvu tamkajšnjih kristjanov.

Škof Giovanni Martinelli je za agencijo Fides izjavil, da je položaj v libijski prestolnici 'razmeroma miren', kljub nenehnim poskusom upornikov za odstranitev libijskega voditelja Moamerja Gadafija. Prelat dodaja, da ljudem jemljejo voljo le neskončne vrste pri čakanju na gorivo in težave pri dostopnosti osnovnih živil.

Devetinšestdesetletni škof se je v minulih dneh sestal s predstavniki drugih krščanskih veroizpovedi v Tripoliju ter s člani islamskega združenja. Po škofovih besedah je srečanje potekalo v prijateljskem vzdušju, izredno pozitivno. Predstavniki islamskega združenja so pohvalili delovanje krščanske skupnosti v Libiji in potrdili svojo pripravljenost za sodelovanje.

Škof Martinelli je prav tako potrdil, da je tamkajšnjim kristjanom v veliko uteho 'bratska solidarnost', ki so jo izkazale druge škofovske konference. Posebej se je zahvalil italijanskim, severnoafriškim in ameriškim škofom.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh