Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Ljubezen brez pravičnosti ni možna'

Objava: 30. 11. 2010 / 07:59
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Ljubezen brez pravičnosti ni možna'

Poročilo s 25. mednarodne konference Papeškega sveta za pastoralo zdravja.

Papeški svet za pastoralo zdravja je ob 25. obletnici ustanovitve 18. in 19. novembra 2010 v Rimu pripravil mednarodno konferenco na temo 'Za pravično in celostno skrb za zdravje v luči okrožnice Ljubezen v resnici'. Več kot sedemsto petdeset udeležencev iz petinšestdesetih držav je razmišljalo in iskalo možnosti, kako vsakemu bolniku nuditi pravično in potrebno zdravstveno oskrbo. Za načelo pravičnosti mora skrbeti država, zdravstveni delavci pa pri svojem delu vnašajo potrebno mero človekoljubja in spoštovanja do vsakega človeka. Posebej je bila poudarjena toplina srca, ki ni sad teorije in strokovnosti, ampak moralne drže zdravstvenih delavcev. Za kristjane je še posebej pomembno, da v vsakem človeku prepoznavajo Kristusa ter posnemajo njegovo zdravilno in človekoljubno držo.

Papež Benedikt XVI. je v svojem sporočilu udeležencem poudaril, da karitas (ljubezen) brez pravičnosti ni možna. Vzor zdravstvenega delavca je usmiljeni Samarijan. S to držo je mogoče nadaljevati misijonsko poslanstvo Cerkve oznanjevanja in skrbi za bolnike. V tem je polnost odrešenja duše in telesa ali kot pravimo celosten pristop k zdravljenju posameznika. V tem imajo nenadomestljivo vlogo katoliške zdravstvene strukture, društva in vse oblike združenj znotraj katoliške Cerkve.

Poročilo, ki ga objavljamo s posredovanjem Tiskovnega urada SŠK, je pripravil ravnatelj Medškofijskega odbora za pastoralo zdravja dr. Jože Štupnikar.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh