Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Ljubezen do Boga in do bližnjega je ključ do srečnega življenja'

Objava: 11. 07. 2010 / 21:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Ljubezen do Boga in do bližnjega je ključ do srečnega življenja'

To naj bi bila za vsakega vernika prednostna naloga in ne nekakšna abstraktna teorija, je v svojem prvem nagovoru pred molitvijo angelovega češčenja v Castel Gandolfu dejal papež

Ljubezen do Boga in do bližnjega je po besedah papeža Benedikta XVI. 'ključ do srečnega življenja'. To naj bi bila za vsakega vernika prednostna naloga in ne nekakšna abstraktna teorija, je v svojem prvem nagovoru pred včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja v Castel Gandolfu dejal sveti oče, in kdor bo živel po tem načelu, bo resnično živel.

Obenem je Benedikt XVI. poudaril, da je ljubezen do Boga neločljivo povezana z ljubeznijo do bližnjega. Častiti Boga pomeni pristopiti k sočloveku z velikodušno in odkritosrčno ljubeznijo. 'Bližnji' pa mora biti za kristjana tisti, ki potrebuje pomoč, je papež potegnil vzporednico s priliko o usmiljenem samarijanu.

Benedikt XVI. je v svojem nagovoru spomnil tudi na svojega zavetnika, svetega Benedikta (480-547), čigar god smo obhajali včeraj. Redovni ustanovitelj je bil po papeževih besedah 'oče in zakonodajalec' meništva v zahodnem svetu. Ob tem se je papež še javno zahvalil za podporo nemških vernikov, ki so mu jo izrazili v preteklih dneh.

Sveti oče je svoje poletne počitnice v papeški rezidenci v Castel Gandolfu pričel minulo sredo, včerajšnji nagovor pa je bil njegov prvi javni nastop, odkar je prispel na obalo Albanskega jezera okoli 20 kilometrov jugovzhodno od Rima. Do konca julija so razen opoldanskih molitev odpovedani vsi papeževi javni nastopi.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh