Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

L'Osservatore: Charlie Watts, »človek proti toku«

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 26. 08. 2021 / 12:03
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.08.2021 / 12:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
L'Osservatore: Charlie Watts, »človek proti toku«
Charlie Watts se je skupini Rolling Stones pridružil leta 1963 FOTO: Wikipedia

L'Osservatore: Charlie Watts, »človek proti toku«

Vatikanski časnik L'Osservatore Romano je pred dvema dnevoma preminulega bobnarja Charlieja Wattsa v spominskem zapisu počastil kot »drugi obraz skupine Rolling Stones«.

Watts je bil človek, pisanje vatikanskega časnika povzema avstrijski Kathpress, »ki mu ni bilo treba govoriti, temveč je preprosto ukrepal«. Brez temeljev Wattsonove trdnosti in zanesljivosti oba frontmana, pevec Mick Jagger in kitarist Keith Richards, nikoli ne bi mogla v polnosti razviti svojih glasbenih darov ali uprizarjati teatralnih odrskih nastopov.

Charlie Watts, rojen junija 1941, Stonesom pa se je pridružil leta 1963, je bil vse svoje življenje »simbol teh nasprotujočih si in ustvarjalnih let«. Zakonski mož in oče je predstavljal »drugo plat glasbenega sveta, ki je tako zelo spremenil svet«, glasbenik, »ki je vedno bežal od zapeljivk lahkotne spolnosti in blišča za vsako ceno«. Glede tega je bil bobnar slovitih Stonesov dejansko simbol svojega časa, »čeprav je v bistvu ves čas plaval proti toku«.

Bobnar slovitih Stonesov je bil dejansko simbol svojega časa, čeprav je v bistvu ves čas plaval proti toku.

Watts je za razliko od svojih glasbenih kolegov v skupini živel dosti bolj umirjeno življenje. Z ženo Shirley sta se poročila oktobra 1964, v zakonu se jima je rodila hčerka Seraphina, ki danes šteje 53 let. Wattsova sta bila tudi ponosna stara starša vnukinje Charlotte, njun zakon pa je trajal vse do Charliejeve smrti.

Charlie je z družino živel v vasici Dolton na jugozahodu Anglije, kjer je gojil arabske žrebce. Medtem ko so vsi drugi člani skupine Rolling Stones zbirali avtomobile, Watts nikoli niti ni opravljal vozniškega izpita. Na avtomobile je gledal zgolj kot na »lepe predmete«.

Nalaganje
Nazaj na vrh