Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»L'Osservatore Romano« odslej z argentinsko prilogo

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 14. 07. 2016 / 08:35
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:30
Ustavi predvajanje Nalaganje

»L'Osservatore Romano« odslej z argentinsko prilogo

Vatikanski časnik naj bi dopolnili s štiri- do osemstransko prilogo v španskem jeziku.

Vatikanski časnik L'Osservatore Romano naj bi po navedbah argentinskih medijev od letošnjega septembra dalje izhajal z argentinsko prilogo. Kot je poročala agencija Telam s sklicevanjem na vire iz Vatikana, naj bi tednik dopolnili s štiri- do osemstransko prilogo v španskem jeziku. Pripravljali naj bi jo v Argentini, zanjo pa naj bi skrbela Argentinska škofovska konferenca.

Uredništvo naj bi prevzel papežev zaupnik in rektor argentinske katoliške univerze (UCA), Victor Manuel Fernandez. Po navedbah spletnega portala Infobae bosta prilogo pripravljala argentinski radijski novinar Santiago Pont Lezica z radijske postaje FM Milenium 106.7 in protestantski teolog Marcelo Figueroa.

Papež naj bi bil »zaskrbljen zaradi Argentine, ker je Argentinec«, je Figueroa po vrnitvi iz Rima dejal v pogovoru za spletni portal Infobae. Z argentinsko prilogo želi Vatikan zagotoviti, da bodo papeževe besede v celoti in ne v skrajšani obliki predstavljene tudi v Frančiškovi domovini, pa je poročal argentinski dnevnik El Liberal. Možno je, da je v preteklosti prišlo do poskusov spreobračanja, zlorabe in manipulacije papeževih izjav, je še dejal Figueroa.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh