Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

L'Osservatore Romano pohvalil 'The Beatles'

Objava: 27. 08. 2009 / 16:36
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

L'Osservatore Romano pohvalil 'The Beatles'

Povod za pohvalo je štirideseta obletnica izida albuma 'Abbey Road', zadnjega, ki so ga skupaj posneli vsi štirje 'Beatli'

Vatikanski dnevnik L'Osservatore Romano poje hvalo skupini 'The Beatles': ob štiridesetletnici izida albuma 'Abbey Road' je legendarni glasbeni skupini posvetil celo stran. Kot so zapisali, je 'Abbey Road' enkraten in neponovljiv, poleg tega pa najboljši in najzrelejši izdelek četverice iz Liverpoola.

Album 'Abbey Road' je bil zadnji, ki ga je z Beatli produciral George Martin, obenem pa tudi zadnji, pri katerem so sodelovali vsi štirje člani skupine. Pred tem posneti album z naslovom 'Let It Be' je po notranjih sporih s Philom Spectorjem, enim izmed takrat najuglednejših producentov (in ki je zdaj zaradi umora obsojen na dosmrtno ječo), izšel šele leta 1970, po tistem, ko ko 'The Beatles' kot skupina uradno že razpadli.

Leto 1969 označujejo za prelomno v zgodovini rock glasbe, piše L'Osservatore Romano. Ta zvrst glasbe je tedaj dokončno izgubila svojo 'nedolžnost'. Sanje povojnih generacij o miru in pravičnosti v svetu so se ob vsakodnevni 'kruti realnosti' sesule, Beatli pa naj bi se tega zavedali in so svoj pogled že usmerili v prihodnost.

Že v preteklem letu so v Vatikanu 'rehabilitirali' Johna Lennona. V dnevniku L'Osservatore Romano so v spravnem tonu zapisali, da njegova izjava – 'Beatli so bolj slavni kot Jezus Kristus' – po tolikih letih zveni zgolj kot širokoustenje pobiča iz angleškega delavskega razreda, ki se spopada z nenadejanim uspehom.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh