Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mafijski streli med velikonočno procesijo

Objava: 06. 04. 2010 / 07:51
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Mafijski streli med velikonočno procesijo

Zaradi izključitve iz procesije so mafijci na jugu Italije streljali v hišo prireditelja

Zaradi izključitve pripadnikov mafije iz velikonočne procesije v južnoitalijanskem kraju Sant' Onofrio je na največji krščanski praznik prišlo do strelskega obračuna. Neznanci so streljali na hišo prireditelja tradicionalne 'Affruntate', so včeraj poročali italijanski mediji. Domnevno gre pri strelskem obračunu za poskus zastrahovanja kriminalne združbe 'Ndrangheta. Kot so poročali mediji, naj bi krajevni škof Luigi Renzo pripadnikom tovrstnih združenj prepovedal sodelovanje pri verskih slovesnostih. Po neljubem dogodku med velikonočnimi prazniki je krajevni župnik v dogovoru s škofom in policisti odpovedal procesijo, ki so jo načrtovali za prihodnji konec tedna.

Med procesijo, ki jo imenujejo 'Affruntata', štirje možje po ulicah kalabrijskega mesta nosijo kipe Jezusa, žalostne Matere Božje in svetega Janeza. Po poročanju krajevnih medijev so pripadniki kriminalnega združenja 'Ndrangheta' in nekateri obsojeni kriminalci v preteklih letih procesijo izrabili za opozorilo lokalni skupnosti na svojo prisotnost. Škof Renzo se je temu 'običaju' uprl.

V lanskem aprilu so po poročanju italijanskih medijev zaradi suma vpletenosti v mafijske posle razpustili svet krajevne skupnosti Sant' Onofrio.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh