Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Magistrski študij o duhovnosti Josepha Ratzingerja

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 16. 02. 2016 / 15:05
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:28
Ustavi predvajanje Nalaganje

Magistrski študij o duhovnosti Josepha Ratzingerja

V Rimu dva semestra predavanj s priznanimi teologi in svetopisemskimi izvedenci.

Upokojeni papež Benedikt XVI. je po novem »predmet« magistrskega študija. Včeraj so se v Rimu pričela predavanja, ki bodo trajala dva semestra, 75 udeležencev pa se bo poglobilo v osebnost, nauk in duhovnost Josepha Ratzingerja, kot je poročala italijanska katoliška agencija SIR. Osem študijskih modulov vsebuje po tri sklope predavanj, ki naj bi jih pripravili mednarodno priznani teologi in svetopisemski izvedenci.



Magistrski študij je oblikovala vatikanska »Ustanova Josepha Ratzingerja / Benedikta XVI.« v sodelovanju s Papeškim patrističnim inštitutom Augustinianum v Rimu. Vodja programa, p. Mauricio Saavedra, je pojasnil, da je Ratzinger na vseh teoloških strokovnih področjih načel pomembne razprave, v katerih je še danes močno občutiti njegov vpliv.

Leta 1927 rojeni Joseph Ratzinger je od leta 1953 predaval dogmatiko in osnovno teologijo v Freisingu. Po habilitaciji leta 1957 je leta 1959 prevzel profesuro na univerzi v Bonnu, kasneje pa še v Münstru, Tübingenu in Regensburgu.

Na razvoj in razlago katoliškega nauka je vplival tudi kot svetovalec med zasedanjem drugega vatikanskega cerkvenega zbora (1962-1965) in od leta 1981 dalje kot vodja rimske Kongregacije za nauk vere ter Papeške svetopisemske komisije in Mednarodne teološke komisije v Vatikanu. Po izvolitvi za papeža leta 2005 je prevzel vodenje vesoljne katoliške Cerkve.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh