Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mala Rylei je darovala svoje srce

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 28. 03. 2019 / 10:19
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.03.2019 / 06:52
Ustavi predvajanje Nalaganje

Mala Rylei je darovala svoje srce

Kljub diagnozi anencefalije sta se starša odločila proti splavu, Rylei pa je živela teden dni.

Krysta Davis iz Clevelanda v ameriški zvezni državi Ohio je v 18. Tednu nosečnosti izvedela, da ima njen nerojeni otrok anencefalijo – nerazvitost možganov s sočasno nerazvitostjo možganske lobanje. Zdravniki so ji napovedali, da bo dete umrlo takoj po porodu. V skladu s tamkajšnjo zakonodajo bi Krysta lahko še opravila splav, vendar so ji predlagali, naj deklico donosi in daruje njene organe. Starša sta predlog zdravnikov sprejela in nista ubila svojega nerojenega otroka.

Med nosečnostjo se je Krysta razveselila vsakega premika svoje nerojene deklice in zavestno užila vsak trenutek, ki ga je lahko preživela z njo. Ko so ji po porodu na sveti večer dete položili v naročje, »sem se takoj zajubila vanjo«, je povedala.

V nasprotju z napovedjo zdravnikov mala Rylei ni umrla takoj po porodu, temveč je živela še teden dni. Starša sta ta čas izkoristila in ga preživela s svojo deklico, jo veliko pestovala in se z njo pogovarjala. Krysta je Rylei lahko celo dojila. Deklica je umrla na silvestrovo. Njeni srčni zaklopki sta prejela dva pomoči potrebna novorojenčka.

Vir: kath.net
Foto: FB

Kupi v trgovini

Sveti Ladislav
Svetniki
15,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh