Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Marija iz Nagasakija’ bo poromala v Evropo

Objava: 11. 03. 2010 / 08:43
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Marija iz Nagasakija’ bo poromala v Evropo

Romanje naj bi združilo ‘Marijo iz Nagasakija’ in ‘Marijo iz Guernice’, obe Marijini podobi, ki ju je prizadela vojna vihra dvajsetega stoletja

‘Marija iz Nagasakija’, ostanek kipa, ki je bil uničen ob napadu jedrske bombe na to japonsko mesto, se odpravlja na romanje po Evropi. Kot je napovedal nagasaški nadškof Mitsuaki Takami, se bo glava kipa z izžganimi očesnimi jamicami med drugim ustavila tudi v baziliki Svete družine v Barceloni in v Vatikanu, so poročale italijanske katoliške agencije.

Cilj potovanja je Guernica v Španiji, kjer častijo še drug Marijin kip kot svarilo proti vojnemu nasilju. ‘Marija iz Guernice’ je prav tako utrpela hudo škodo med bombnim napadom nemških sil leta 1937.

Romanje naj bi združilo obe Marijini podobi, ki ju je prizadela vojna vihra dvajsetega stoletja, je pojasnil nadškof Takami. Svoje početje utemeljuje kot klic k jedrski razorožitvi, saj je po njegovih besedah danes ‘bolj kot kdaj koli potreben poziv k nenasilju’. V Rimu naj bi japonsko delegacijo v avdienco sprejel tudi papež Benedikt XVI.

’Marija iz Nagasakija’, kip, ki je bil prvotno visok preko dveh metrov, so izdelali v Italiji v tridesetih letih prejšnjega stoletja, na Japonskem pa so jo hranili v katedrali Urakami v Nagasakiju. Tam so jo po drugem napadu z jedrsko bombo 9. avgusta 1945 močno poškodovano potegnili izpod ruševin.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh