Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Marija nam govori, da nas Bog ljubi

Objava: 09. 12. 2010 / 08:23
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Marija nam govori, da nas Bog ljubi

Sveti oče je včeraj počastil kip Brezmadežne Device Marije na španskem trgu v Rimu.

Sveti oče Benedikt XVI. je včeraj popoldne, na praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije, počastil kip Brezmadežne na Španskem trgu v Rimu. V svojem nagovoru številnim vernikom, ki so se zbrali pod Marijinim kipom, je poudaril, da je sporočilo Brezmadežne Device Marije za vsakega človeka sporočilo zaupanja. To sporočilo, je dejal papež, niso le besede, ampak njena zgodovina: Nje, žene našega rodu, ki je rodila Božjega Sina in ki je svoje življenje delila z Njim. Danes nam pravi, da je to je tudi naša usoda, usoda vseh, je poudaril Benedikt XVI.: biti sveti kot naš Oče, biti brezmadežni kot naš brat Jezus Kristus, biti ljubljeni sinovi, vsi posinovljeni, da bi ustvarili veliko družino brez narodnih, rasnih in jezikovnih meja, kajti Bog je le eden, Oče vseh ljudi. Sveti oče se je na poti do španskega trga ustavil tudi na Via Condotti, kjer je pozdravil tamkajšnje združenje trgovcev.


Kot poročajo pri vatikanskem radiu, je vernikom, zbranim na Španskem trgu, papež zaupal, da se ga sporočilo, ki nam ga namenja Marija, vselej dotakne, saj meni, da je namenjeno vsem prebivalcem italijanske prestolnice, tudi tistim, ki o njem ne razmišljajo, tistim, ki praznika Brezmadežnega spočetja ne obhajajo, in tistim, ki so sami in zapuščeni. Marijin pogled je po papeževih besedah Božji pogled na vsakega izmed nas – ona nas, kot je dejal Benedikt XVI., gleda z enako ljubeznijo kot Oče in nas blagoslavlja. Brezmadežna Devica Marija je naša zagovornica, saj je njeno brezmadežno srce uglašeno z Božjim usmiljenjem, je dejal sveti oče in pojasnil, da Marija na mesto Rim ne glede kot na neko neznano naselje, marveč kot na skupino, kjer Bog vsakega pozna po imenu in ga poziva, naj odseva Njegovo luč.

Kot je še dejal papež, nas Marija gleda z enakimi očmi kot Bog. V vsakem prepoznava podobnost z njenim Sinom Jezusom, čeprav smo zelo različni. Toda prav ona je tista, ki pozna moč Božje milosti, in prav ona najbolje ve, da pri Bogu, ki je zmožen dobro povleči tudi iz slabega, ni nič nemogočega. Benedikt XVI. je pojasnil, da je Marijino sporočilo pravzaprav Jezus, On, ki je vse njeno življenje. Marija nam po papeževih besedah govori, da smo poklicani, naj se odpremo delovanju Svetega Duha, da bi lahko dosegli našo končno usodo, da bi bili brezmadežni ter polno in dokončno osvobojeni zla. Polna upanja in sočutja nam Marija tudi govori, da nas Bog ljubi.

Papež je pred kip Brezmadežne Device Marije položil šopek rož in tam nekaj minut tiho molil. Običaj počastitve kipa Brezmadežne Device Marije na Španskem trgu sega v obdobje pontifikata papeža Pija XII., ki je pred Marijin kip 8. decembra pošiljal rože. Prvi papež, ki je rože pred Marijin kip položil osebno, pa je bil blaženi papež Janez XXIII. leta 1958. Tradicijo sta nadaljevala tudi papež Pavel VI. in Janez Pavel II.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh