Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Marko Juhant je sporočil, da se bo upokojil

Za vas piše:
M. P.
Objava: 26. 03. 2024 / 13:32
Oznake: Družba, Vzgoja
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.03.2024 / 13:53
Ustavi predvajanje Nalaganje
Marko Juhant je sporočil, da se bo upokojil
Marko Juhant. FOTO: Vid Ponikvar

Marko Juhant je sporočil, da se bo upokojil

Danes je na družbenih omrežjih močno odmevala novica, da se specialni pedagog, predavatelj in pisec knjig o vzgoji Marko Juhant poslavlja od dejavnega poklicnega življenja in se odpravlja v pokoj.

"S hvaležnostjo in z malo nostalgije sporočam, da sem se odločil začeti novo poglavje v življenju in se umikam v pokoj. Tako po 1. aprilu ne bom več deloval v pedagoški stroki s predavanji ali svetovanji. Prav tako ne bom več pomagal reševati bolj ali manj urgentnih situacij v družinah in institucijah," je Marko Juhant zapisal na svojem Facebook profilu. 

"Delo z vami je bilo zame izjemno izpolnjujoče. Skozi leta smo doživeli mnoge uspehe in premagali različne izzive, zaradi česar te odločitve nisem sprejel zlahka. Izkušnje, ki smo jih doživeli skupaj, so bogatile moje poklicno in osebno življenje. Zahvaljujem se vam za zaupanje in podporo skozi leta ter se s ponosom spominjam skupnih zgodb. V novo obdobje vstopam z občutkom hvaležnosti za tisto, kar smo dosegli in z optimizmom glede prihodnosti." 

Na njegov zapis so se odzvali številni sledilci. Med komentarji se vrstijo številne zahvale in dobre želje za prihodnost.

Ob tej priložnosti se pri Družini spominjamo zanimivih pogovorov, ki smo jih imeli z njim in ki so vselej pritegnili številne bralce in bralke. 

Preberite intervju z Markom Juhantom: "Šola je obremenitev za otroke le, če so z njo obremenjeni starši"

Razmislek Marka Juhanta o vzgojnih vidikih šole: »Novo šolo lahko naredijo le novi odnosi«

Sodeloval je na predstavitvi knjige Na pomoč, moji otroci se kregajo!

Kljub temu, da Marko Juhant ne namerava več delovati v pedagoški stroki, bodo starši in strokovni delavci še vedno lahko zajemali iz bogate zakladnice njegovih knjig in gradiv. 

Tudi uredništvo Družine se Marku Juhantu zahvaljujemo za sodelovanje in mu želimo vse dobro v novem življenjskem obdobju. 

Nalaganje
Nazaj na vrh