Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Mea Culpa' s strani Cerkve 'zamegljuje krivdo storilcev'

Objava: 07. 05. 2010 / 07:29
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Mea Culpa' s strani Cerkve 'zamegljuje krivdo storilcev'

Nemški škof meni, da je pomembneje resno vzeti prošnje žrtev

V okviru Nemške škofovske konference pristojni za primere spolnih zlorab, škof Stephan Ackermann, se ne strinja z zamislijo, da bi se zaradi zlorab morala opravičiti Cerkev kot ustanova. Kot je pojasnil v pogovoru za spletno izdajo nemškega tednika Focus, se škofu iz Trierja zdi 'problematično', da bi se Cerkev opravičevala za dejanja preteklih generacij. S tem bi po njegovem mnenju 'zameglili krivdo storilcev'.

Škof Ackermann je poudaril, da se mu namesto cerkvenega opravičila zdi pomembneje resno vzeti prošnje žrtev in se z njimi sestati, če bi si to želele. Obenem je opozoril na ustanovitev neodvisnega inštituta, kjer je na voljo tudi telefonska številka v stiski za žrtve zlorab v katoliški Cerkvi. V prvih petih tednih je bilo po njegovih podatkih zabeleženih dvajset tisoč plačanih poskusov klicev, svetovalci pa so izpeljali tisoč osemsto pogovorov.

Škof Ackermann računa, da bo razprava o nasilju in spolnih zlorabah v katoliški Cerkvi še trajala, in po njegovem mnenju obstaja precej možnosti, da bodo na dan prišli novi primeri.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh