Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Med prostovoljci na SDM tudi poljska vojska

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 24. 05. 2016 / 09:46
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:29
Ustavi predvajanje Nalaganje

Med prostovoljci na SDM tudi poljska vojska

Srečanje mladih v Krakovu pristojnim za varnost povzroča »precejšnje glavobole«.

Poljska vojska bo skrbela za varnost med srečanjem mladih s papežem Frančiškom na svetovnem dnevu mladih, ki ga v letošnjem juliju prirejajo v nekdanji poljski prestolnici Krakovu, kot so minuli teden poročali tamkajšnji mediji.



Srečanje 31. julija, na zadnji dan papeževega obiska na Poljskem, je predvideno na veliki travnati površini med cesto in reko v bližini Krakova. Nekateri varnostni uradniki so izrazili precejšen dvom, ali bo na takšnem območju varnost sploh mogoče zagotoviti. Po njihovem mnenju bi bila evakuacija v nujnem primeru izjemno zahtevna, poleg tega pa v bližini ni nobene zdravstvene ustanove. Poljska država in cerkvene oblasti so odtlej že sprejele ustrezne ukrepe za zagotovitev varnosti med srečanjem.

Poveljnik Marek Pietrzak z glavnega poveljstva je v pogovoru za medije povedal, da so bili postavljeni štirje začasni mostovi, ki naj bi olajšali gibanje v smeri 240-hektarskega prizorišča, kjer cerkveni prireditelji pričakujejo okoli 2,5 milijona udeležencev.

Vojska bo poskrbela tudi za šotore za nekatere udeležence, poljsko bolnišnico in zdravstveno oskrbo, ki bo vključevala dežurna letala, dva helikopterja z medicinsko opremo in reševalna vozila. Vojaški izvedenci bodo preverili območje in odstranili vse morebitne nevarne predmete, prav tako bo v skrb za varnost vključen zračni nadzor.

Med zadnjim svetovnim dnevom mladih v Braziliji leta 2013 se je policistom pri zagotavljanju varnosti priključila tudi vojaška policija, ki pa se je na prizorišču pojavila le v zelo nujnih primerih.

Poljska v mesecu juliju začasno uvaja tudi poostren mejni nadzor, saj bo v tem času gostila tudi vrh Nata.

Svetovni dan mladih v Krakovu je na programu med 25. in 31. julijem. Papež bo Poljsko obiskal med 27. in 31. julijem, obiskal pa bo Krakov, Marijino romarsko središče Čenstohovo in nekdanje koncentracijsko taborišče Auschwitz-Birkenau. Z udeleženci SDM bo obhajal slovesno sklepno bogoslužje v bližini Krakova.

Vir: www.catholicherald.co.uk
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh