Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Medicinska oskrba je temeljna pravica'

Objava: 23. 11. 2010 / 09:50
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Medicinska oskrba je temeljna pravica'

Splav in evtanazija ne sodita k temeljnim človekovim pravicam, je papež pojasnil v pozdravnem nagovoru udeležencem mednarodne konference Papeškega sveta za pastoralo zdravstvenih delavcev.

V svojem sporočilu udeležencem petindvajsete mednarodne konference Papeškega sveta za pastoralo zdravstvenih delavcev je papež Benedikt XVI. poudaril, da je medicinska oskrba človekova pravica, splav in evtanazija pa mednje ne sodita. V pozdravnem nagovoru, ki ga je ob začetku konference udeležencem predstavil predsednik omenjenega sveta, nadškof Zygmunt Zimowski, papež za vse ljudi zahteva ustrezen dostop do zdravstvene oskrbe. Številnim prebivalcem zemeljske oble je namreč ta dostop onemogočen, po drugi strani pa se na nekaterih področjih širi 'kult telesa s farmacevtskim, medicinskim in kirurškim potrošništvom'.

Papež se je s poudarkom uprl določenim 'tehnikam tako imenovanega reproduktivnega zdravja', pri katerih v okviru umetnega oplojevanja prihaja do množičnega uničevanja zarodkov. Prav tako je obsodil legalizacijo evtanazije, saj tovrstni ukrepi kršijo pravico do zdrav(ljen)ja in so usmerjeni proti njej.

Na mednarodni konferenci Papeškega sveta za pastoralo zdravstvenih delavcev se udeleženci tokrat ukvarjajo z vprašanji 'pravične in človeku prijazne zdravstvene oskrbe'. Po mnenju papeža Benedikta XVI. bi si morale vlade in mednarodne organizacije še bolj prizadevati za pravično porazdelitev zdravstvene oskrbe po vsem svetu.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh