Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Medicinska sestra ne sme nositi verižice s križcem

Objava: 07. 04. 2010 / 14:02
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Medicinska sestra ne sme nositi verižice s križcem

Križ naj bi morala sneti iz 'varnostnih in higienskih razlogov'

Medicinska sestra iz angleškega mesta Exeter v službi ne sme nositi svoje verižice s križcem. Tako je odločilo tamkajšnje delavsko sodišče, so včeraj poročali pri britanski mreži BBC. Zahteva bolnišnice, v kateri je zaposlena omenjena sestra, je pravnomočna.

Štiriinpetdesetletna Shirley Chaplin je vložila tožbo proti svojemu delodajalcu, potem ko so jo zaradi nošenja verižice premestili z oddelka, kjer je delala z bolniki, v pisarno, kjer je morala opravljati administrativna dela. Vodstvo bolnišnice se je sklicevalo na varnostne predpise in pravila oblačenja, nakit Chaplinove pa naj bi bil v nasprotju z lansko leto uveljavljenim predpisom, ki prepoveduje nošenje kakršnihkoli verižic, saj naj bi te pomenile morebitno nevarnost za paciente.

Chaplinova je v odločitvi vodstva bolnišnice videla diskriminacijo proti svoji veri in je vložila pritožbo pri delavskem sodišču. Sodišče je podprlo zahtevo delodajalca. Po njihovem mnenju pri tem ne gre za versko diskriminacijo, saj za vse zaposlene veljajo enaki predpisi. Po trenutno veljavnih pravilih so torej muslimanke lahko oblečene v svoja tradicionalna oblačila, nošenje križa na verižici pa ni dovoljeno.

Chaplinova, ki je križ okoli vratu nosila vse od leta 1971, ko ga je prejela kot darilo ob birmi, se namerava pritožiti tudi na odločitev delavskega sodišča.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh