Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Miss Nemčije« papežu podarja svojo knjigo

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 02. 06. 2016 / 08:19
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:29
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Miss Nemčije« papežu podarja svojo knjigo

Prihodnja veroučiteljica želi pokazati, »da tudi mladi stojijo za svojo vero«.

Trenutna »miss Nemčije«, 26-letna Lena Bröder, se bo 15. junija v okviru splošne avdience srečala s papežem Frančiškom, kot je prihodnja veroučiteljica povedala v pogovoru za nemško katoliško agencijo KNA. Svetemu očetu bo ob tej priložnosti podarila svojo knjigo z naslovom »Lepota v meni – z vero do uspeha« (»Das Schöne in mir - Mit Glaube zum Erfolg«). Bröderjeva želi papežu pokazati, »da tudi mladi ljudje stojimo za svojo vero«.



Bröderjeva je bila minuli konec tedna gostja na dnevu nemških katoličanov v Leipzigu. Kot je povedala med srečanjem, je kot deklica veliko koledovala v Trikraljevski akciji, vedno je najraje nosila zvezdo. Zdaj je njena velika želja, da bi se srečala s papežem. Na vprašanje, ali si želi nastopiti tudi na prireditvi za izbor najlepše zemljanke (Miss sveta), je odgovorila: »Mislim, da sem dosegla vse, o čemer sem kdaj koli sanjala, na neki točki pa mora človek znati tudi prenehati.« Poleg tega lepote ne želi omejiti le na telesne značilnosti. »Manj pomembno se mi zdi, kako izgledam, pomembnejša sta moja osebnost in značaj.«

Na to misel se osredotoča tudi v svoji novi knjigi, je pojasnila »miss Nemčije«. Prihodnja učiteljica gospodinjstva in katoliškega verouka v njej po lastnih navedbah piše o tem, kako se je z leti razvijala njena predstava o lepotnem idealu – »in kako lepota, Cerkev in vera po mojem mnenju sodijo skupaj«.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh