Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Missio opozarja na usodo otroških vojakov

Objava: 28. 12. 2010 / 09:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Missio opozarja na usodo otroških vojakov

Katoliška Cerkev se po vsem svetu dejavno zavzema proti rekrutiranju otroških vojakov.

Misijonsko središče v Avstriji, Missio, v teh prazničnih dneh opozarja na usodo otroških vojakov v Ugandi. Na severu države redovnice skrbijo predvsem za nekdanje vojakinje, ki so jih v boj prisilili že kot majhne deklice, vojaki pa so jih zlorabljali in posiljevali. Številne so zanosile in so danes mlade mamice. Sestra Hellen, ki jo je nekoč prav tako ugrabila skupina vojakov, skuša tem dekletom omogočiti novo življenje.

Kot pojasnjuje direktor Avstrijskega misijonskega središča, se katoliška Cerkev po vsem svetu dejavno zavzema proti rekrutiranju otroških vojakov. Njen cilj je predvsem razorožitev otrok, odhod iz vojaških vrst in ponovna vključitev v družbo. Uganda je za to odličen primer, saj je bila katoliška Cerkev tam prisotna že pred pričetkom oboroženih spopadov. V času uporniškega nasilja je ostala na kriznem območju in je pomagala po svojih najboljših močeh.

Kot znamenje upanja Missio ponuja križe iz praznih tulcev za naboje, ki jih izdelujejo nekdanji otroški vojaki. Tako imenovani 'patronski križci' so na voljo po 2,50 evra, celoten izkupiček pa je namenjen projektu reševanja otroških vojakov.

Povezave: http://www.missio.at/mission-hilft/aktionen-setzen/patronen-kreuz.html

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh