Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mladi Katoliške akcije na srečanju v Sveti deželi

Objava: 17. 12. 2010 / 11:11
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Mladi Katoliške akcije na srečanju v Sveti deželi

Obisk kristjanov iz drugih krajev sveta vernim v Jezusovi deželi daje vedeti, da niso sami.

Mladi Mednarodnega foruma Katoliške akcije, ki so se od 27. novembra do 13. decembra udeleževali srečanja v Sveti deželi na temo 'Skupaj v srcu sveta. Potovanja mladih po Jezusovi deželi.', bodo v svoje domove ponesli predvsem preprost zaupanja polnih župnij, ki so jih sprejele, v sporočilu za javnost piše Mednarodni forum Katoliške akcije, ki je srečanje mladih priredil v sodelovanju z Jeruzalemskim latinskim patriarhatom in Kustodijo Svete dežele. Kot poročajo pri vatikanskem radiu, se je srečanja udeležilo okoli trideset mladih in štirje duhovniki iz Italije, Romunije, Burundija, Argentine, Mjanmara, Palestine, Izraela in Jordanije. Izobraževanje je potekalo na sedežu Kulturnega centra Katoliške akcije v Betlehemu in v Središču Benedikt XVI. v Nazaretu.

Kot je dejal župnik v Mouqueiblehu Marco Riva, obenem tudi direktor Središča svete družine v Nazaretu, jim obisk kristjanov iz drugih krajev sveta daje vedeti, da niso sami in to potrebujejo še bolj kot velikodušno solidarnost, ki jo prejemajo. Župnik v cerkvi Marijinega oznanjenja v Nazaretu Amjad Sabbara je izpostavil pomen povezanosti v molitvi, ki, kot je dejal, kristjanom omogoča opravljanje njihove naloge, ki je oznanjevanje vesele evangeljske novice vsem ljudem. Župnija Marijinega oznanjenja bo ostala vselej odprta za tistega, ki bodo želeli svojo molitev in življenje deliti v njeni skupnosti, je še dejal župnik Sabbara.

Patriarhalni vikar za Izrael msgr. Giacinto Marcizzo pa je poudaril, da izkušnja, živeta na svetih krajih, omogoča še močneje doživeti skrivnost božiča in Jezusovega učlovečenja. Po njegovih besedah je vidno pričevanje krščanske skupnosti Svete dežele močna oporna točka za vse druge cerkve po svetu.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh