Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

’Mladi potrebujejo vrednote’

Objava: 06. 09. 2010 / 08:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

’Mladi potrebujejo vrednote’

Sveti oče je med včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja predstavil poslanico mladim z naslovom ‘Ukoreninjeni in sezidani v Kristusu ter utrjeni v veri’.

Po svoji vrnitvi v Castel Gandolfo je papež Benedikt XVI. nagovoril zbrane vernike pred molitvijo angelovega češčenja. Poudaril je, da mladi za svoje življenje potrebujejo razumen temelj vrednot. Temu v sodobnem času nasprotuje ‘neodločna kultura, ki se ne ozira na temeljne vrednote in življenjska vodila’, na katerih bi lahko osnovali svojo življenjsko pot.

Papež je za razvoj vernosti pri mladih posebej poudaril pomen družbe. Kot je dejal, ‘nihče ni otok, še posebej ne kristjan, ki v Cerkvi odkriva lepoto medsebojno podeljene in skupaj izpričane vere’.

Benedikt XVI. je nato zbranim vernikom na kratko predstavil svojo poslanico, ki je izšla pred nekaj dnevi, namenjeno mladim vsega sveta za 26. svetovni dan mladih, ki bo čez manj kot eno leto v Madridu. Po papeževih besedah mora Evropa ponovno odkriti svoje krščanske korenine, saj današnja močna laicistična miselnost skuša izgnati Boga iz življenja ljudi in celotne družbe in želi ustvariti paradiž brez stvarnika. Svet brez njega pa bi bil, meni sveti oče, ‘pravi pekel’.

Družba je zrasla na temeljih evangelija, je poudaril papež in pri tem izpostavil besede, kot so človekovo dostojanstvo, solidarnost, delo in družina. V zahodnih deželah pa danes vlada ‘somrak Boga’, zaradi česar z odklanjanjem krščanstva in zatajevanjem verskih vrednost družbi grozi izguba lastne istovetnosti.

Papež je mlade posvaril pred varljivimi ponudbami, ki vodijo v greh in ne pripeljejo do življenjske sreče in zadovoljstva. Pozval jih je k osebnemu dialogu s Kristusom, saj lahko le na ta način pridobijo ‘zrelo, trdno vero, ki ne bo temeljila zgolj na medlem spominu na katehizem iz otroških let’.

Dnevi mladih so po papeževih besedah blagoslov ne le za mladino, pač pa za vse Božje ljudstvo. Sveti oče mladim sporoča, da Cerkev računa nanje, saj potrebuje njihovo živo vero, ustvarjalno ljubezen do bližnjega in dinamiko njihovega upanja.

Po molitvi angelovega češčenja in blagoslovu je papež zbrane vernike pozdravil v francoskem, angleškem, nemškem, španskem, poljskem in na koncu še v italijanskem jeziku. Vsem je zaželel lepo nedeljo in lep teden.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh