Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mladi smo sedanjost, ne le prihodnost Cerkve

Za vas piše:
Tomaž Kavčič
Objava: 12. 08. 2013 / 06:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Mladi smo sedanjost, ne le prihodnost Cerkve

Mladi smo sedanjost, ne le prihodnost Cerkve

Mladifest je tudi letos v Medžugorje privabil več deset tisoč mladih z vsega sveta.

Festival Mladifest vsako leto v začetku avgusta v Medžugorje privabi več kot 50.000 mladih z vsega sveta. . Morda nas je bilo celo več kot prejšnja leta, vsekakor pa je bilo med udeleženci moč najti mlade z vseh celin. Še nikjer nisem videl na kupu toliko zastav različnih držav ali slišal molitev očenaš, izrečenih v toliko različnih jezikih. Zadnji dan so bile slovesne prošnje prebrane kar v 25 jezikih. Vsi udeleženci skupaj kraju podelijo izjemno vzdušje. Maše so drugačne, bolj vesele, petje ima posebno »energijo«. Dodaten pečat gotovo dajejo tudi navzoči duhovniki: letos jih je bilo več kot 500.

Morda se sliši presenetljivo, ampak kljub tej množici je v Medžugorju možnosti za molitev in premišljevanje ogromno. Vsak dan so na sporedu pričevanja ljudi, ki so doživeli spreobrnjenje, v Medžugorju pri Kraljici mira našli svojo pot v življenju, bili ozdravljeni na priprošnjo Marije, bili rešeni odvisnosti ... Med njimi lahko prav vsak najde zgodbo, ki ga nagovori in mu pomaga v življenju. Na voljo je tudi dovolj spovednikov, ki poskrbijo, da se lahko spoveš v svojem jeziku. Za razliko od položaja v večini evropskih držav, je na Mladifestu poleg spovednikov veliko tudi mladih, ki želijo prejeti zakrament sprave.

Običajno udeleženci festivala obiščejo tudi kraj, kjer se vidcem Marija še vedno prikazuje. Tam so postavljene table za tri dele rožnega venca, ob katerih ima vsak romar priložnost ob molitvi premišljevati te skrivnosti. Ob kipu Marije, ki je postavljen na mestu, kjer se je prvič prikazala, je prostor, namenjen molitvi v tišini. Sveti kraj je tudi Križevac, hrib na Medžugorjem, kjer se je zgodilo že več čudežev.

Vročina na letošnjem Mladifestu je bila izjemna (presegla naj bi 40 stopinj Celzija), vendar to ni preveč motilo udeležencev, ki smo prišli h Kraljici iskati mir, ki ga izproša v izobilju. Prepričan sem, da je bilo na Mladifestu vidno, da smo mladi sedanjost in ne le prihodnost Cerkve.

Mladifest je tudi letos v Medžugorje privabil več deset tisoč mladih z vsega sveta.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh