Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mladim kristjanom in muslimanom

Objava: 09. 08. 2012 / 08:36
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Mladim kristjanom in muslimanom

Predsednik Papeškega sveta za medverstveni dialog, kardinal Jean-Louis Tauran, je ob koncu ramadana mlade kristjane in muslimane povabil k zavzemanju za pravičnost in mir.

Predsednik Papeškega sveta za medverstveni dialog, kardinal Jean-Louis Tauran, je 3. avgusta ob koncu muslimanskega meseca posta ramadana mlade kristjane in muslimane povabil k zavzemanju za pravičnost in mir. K temu jih spodbuja tudi vodilna misel omenjenega meseca: Mlade kristjane in muslimane vzgajati za pravičnost in mir.

Kardinal Tauran poudarja, da je tovrstna vzgoja nujnejša kot kdaj koli prej. Ljudem je treba jasno in odločno povedati, da mir ni le čas brez vojne ali protiutež nasprotujočim si silam, marveč božji dar in človekovo delo, za katerega se je treba resnično potruditi.

Mladi muslimani in kristjani bi morali biti »pravi poslanci pravičnosti in miru« ter prispevati h kulturi spoštovanja, pravic in dostojanstva vsakega državljana. Za to bi si morali vztrajno prizadevati, brez vprašljivih kompromisov in varljivih skrajšanj.

Verni ljudje se morajo v svojih družbah zavzemati za solidarnost, sodelovanje in bratstvo, poudarja kardinal Tauran. Na ta način lahko pripomorejo k »usklajeni rasti, celovitem razvoju ter preprečevanju in reševanju sporov«.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh