Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Moje srce še vedno bije za Bavarsko«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 30. 06. 2016 / 09:33
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:30
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Moje srce še vedno bije za Bavarsko«

Benedikta XVI. so ob mašniškem jubileju v Vatikanu obiskali rojaki iz domovine.

Bavarska delegacija je upokojenemu papežu Benediktu XVI. včeraj pripravila podoknico v Vatikanskih vrtovih. 89-letni rojak je ob poslušanju bavarske himne vstal s svojega sedeža in se tudi sam pridružil pevcem. Upokojenega papeža je ob njegovem diamantnem mašniškem jubileju, ki ga je obhajal včeraj, obiskala okoli 100-članska delegacija iz domovine.



Bavarci so svojega rojaka presenetili z domačimi darili, z bavarskim pivom in žganjem, prenesli pa so mu tudi pozdrave starejšega brata Georga, ki iz zdravstvenih razlogov žal ni mogel pripotovati v Rim.

Kot je vidno ganjen na pragu nekdanjega samostana »Mater Ecclesiae«, kjer živi od odstopa s papeškega položaja leta 2013, svojim gostom zaupal upokojeni papež, njegovo srce »še vedno bije za Bavarsko«. Zelo si želi, da bi Nemčija še naprej napredovala in postala dežela, »kjer je lepo živeti in biti človek«, je dejal Benedikt XVI., rojen v majhnem bavarskem kraju Marktl am Inn.

Poleg bavarskih politikov in glasbenih skupin je v Vatikan pripotovala tudi folklorna skupina, ki je slavljencu uprizorila krajšo plesno predstavo.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh