Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Molimo za mir na Madagaskarju

Objava: 09. 02. 2009 / 14:41
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Molimo za mir na Madagaskarju

Papež Benedikt XVI. je v nedeljski opoldanski molitvi na trgu sv. Petra v Vatikanu pozval vernike, naj se združijo v molitvi za mir s katoličani na Madagaskarju.

Po molitvi angelovega češčenja je papež nekaj besed namenil trenutnemu položaju na otoku v Indijskem oceanu. V zadnjih tednih tam prihaja do hudih političnih napetosti, kar je med ljudstvom izzvalo množične nemire. Malgaški škofje so zato nedeljo razglasili za molitveni dan za narodno spravo in socialno pravičnost.

Papež je izrazil izredno zaskrbljenost zaradi razmer, kakršne trenutno vladajo na Madagaskarju. Vernike je pozval, naj s priprošnjo nebeške Matere molijo za vrnitev sožitja na otoku.

V soboto je v protivladnih demonstracijah umrlo 25 ljudi, 167 pa je bilo ranjenih. Demonstracije so se začele potem, ko je voditelj opozicijske stranke, Andry Rajoelina, izzval predsednika države, Marca Ravalomanano. Rajoelina je predsednika javno obtožil zlorabe državnih sredstev in kršenja ustave ter predlagal njegovo takojšnjo odstavitev.

Škofje se že nekaj dni trudijo za posredovanje med obema stranema. Po poročanju radia Vatikan so se že srečali s predstavniki obeh nasprotnikov, da bi začeli pogajanja, ki bi vodila v rešitev krize. Še posebej dejavna sta predsednik malgaške škofovske konference nadškof Fulgence Rabemahafaly in apostolski nuncij na Madagaskarju nadškof Augustine Kasujja.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh