Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Molitve za Cerkev in izvolitev novega papeža

Objava: 12. 04. 2005 / 08:20
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Molitve za Cerkev in izvolitev novega papeža

Slovenski škofje vabijo, naj se verniki v vsaki župniji ali redovni skupnosti skupaj z duhovniki združijo v molitvi za izvolitev novega Petrovega naslednika po naslednjih navodilih:

Do ponedeljka, 18. aprila 2005, ko se bo začel konklave, naj se opravi sveta maša za izvolitev papeža. Mašni obrazec je na voljo v Rimskem misalu na str. 769. Duhovnik, ki bo opravil sveto mašo, sme vzeti štipendij iz župnijske blagajne.

Ob bogoslužnih delavnikih, ko so dovoljene maše po želji, lahko duhovniki vzamejo omenjeno mašno besedilo. Pri vsaki sv. maši do izvolitve novega papeža med prošnjami za vse potrebe dodajte eno izmed naslednjih:

O Bog, izberi novega Petrovega naslednika in pastirja vsega svojega ljudstva, ki bo po tvoji volji potrjeval brate v veri, Cerkev pa povezoval z vezjo miru, edinosti in ljubezni.
Ali:
O Bog, na Petru si zgradil svojo Cerkev in njega postavil za voditelja apostolskega zbora. Izberi nam novega namestnika svojega Sina, ki bo tvojemu ljudstvu viden in trden temelj vere, upanja in ljubezni.
Ali:
O Bog, na mnogotere načine vodiš svojo Cerkev in v ljubezni skrbiš zanjo, pošlji Svetega Duha zboru kardinalov, da bodo po tvoji volji izvolili novega papeža, ki bo ljudi učil z zgledom svoje osebnosti in nas razsvetljeval z evangeljsko resnico.

Pri molitvenih urah za duhovne poklice lahko dodate vsaj desetko rožnega venca za izvolitev novega svetega očeta.

V nedeljo, 17. aprila 2005, povabite vernike k skupni in zasebni molitvi za srečno izvolitev novega papeža. Ob novici, da je papež izvoljen, naj se oglasijo vsi zvonovi. Pri maši imenujemo novega papeža v evharističnih molitvah. Prvo nedeljo po izvolitvi to oznanite vernikom in na koncu maše dodajte zahvalno pesem in molitev za sv. očeta.


P. S. Prosimo, da navodilo posredujte tudi tistim duhovnikom, ki ne uporabljajo svetovnega spleta.


                              dr. Andrej Saje
tiskovni predstavnik SŠK

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh