Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Molitveni dan za duhovne poklice

Objava: 18. 09. 2007 / 10:53
Oznake: Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Molitveni dan za duhovne poklice

Slovenski molitveni dan za duhovne poklice pod geslom Sveto pismo – knjiga Božjega klica bo potekal v soboto, 22. septembra 2007. Vsakoletni molitveni škofijski shodi za duhovne poklice so priložnost za razjasnitev pomena poklicanosti v življenju in poslanstvu Cerkve ter za več molitve za nove duhovne poklice. V celjski škofiji se bo program odvijal v Petrovčah, v koprski škofiji na Sveti Gori, v ljubljanski nadškofiji pa na Brezjah. V mariborski nadškofiji bodo molili na Ptujski Gori, v murskosoboški škofiji v Turnišču, v novomeški škofiji pa v Žužemberku. Organizatorji bodo pripravili posebno knjižico z molitveno uro, križevim potom in pesmimi za sodelovanje med sv. mašo in popoldanskim bogoslužjem.


Program za celjsko škofijo

V Petrovčah se bo ob 10.00 začela molitvena ura, ob 11.00 pa bo celjski ordinarij, msgr. dr. Anton Stres ob navzočnosti drugih duhovnikov vodil slovesno somaševanje v baziliki Matere Božje. K sv. maši so vabljeni ministranti še posebej iz celjskega naddekanata, ki naj s seboj prinesejo ministrantska oblačila.


Program za koprsko škofijo

Ob 8.00 se bo na Prevalu začela molitev križevega pota, ki se bo nadaljevala vse do Svete Gore. Ob 9.30 se bodo v Kapeli prikazovanja srečali strežniki, strežnice in drugi otroci. Vabljeni so zlasti strežniki in strežnice kraške dekanije. S seboj naj prinesejo strežniške obleke. V baziliki bo v tem času potekala molitvena ura. Ob 10.30 bo koprski škof, msgr. Metod Pirih vodil slovesno somaševanje skupaj z letošnjimi duhovniki jubilanti in drugimi duhovniki. Ob koncu sv. maše bodo katehistinje in katehisti prejeli diplome. Ob 13.00 bodo mladi pripravili polurni koncert, ob 14. uri pa se bo molitveni dan sklenil z litanijami Matere Božje ter z blagoslovom z Najsvetejšim. Pri sv. maši bodo sodelovali kraška dekanija, katehisti in katehistinje ter jubilanti.


Program za ljubljansko nadškofijo

Ob 9.00 se bo na trgu pred baziliko začela molitvena ura. Ob 10.30 bo ljubljanski nadškof in metropolit, msgr. Alojz Uran vodil slovesno somaševanje skupaj z letošnjimi duhovniki jubilanti in novomašniki. Pri sv. maši bo nadškof med pripravnike za diakonat in duhovništvo sprejel bogoslovce petega letnika Teološke fakultete. Po končani sv. maši bo srečanje ministrantov in mladih z gospodom nadškofom, vsi udeleženci pa so povabljeni k osebni molitvi v baziliki. Letos pri pripravi in izvedbi molitvenega dne še posebej sodeluje dekanija Ribnica.

Program za mariborsko nadškofijo

Ob 8.30 se bo na Ptujski Gori začela molitvena ura pred izpostavljenim Najsvetejšim, ob 9.30 pa bodo péte litanije Matere Božje. Ob 10.00 bo slovesno somaševanje vodil mariborski nadškof in metropolit, msgr. dr. Franc Kramberger. Med sv. mašo bodo bogoslovci petega letnika Teološke fakultete sprejeti med pripravnike za diakonat in duhovništvo ter en kandidat za stalni diakonat iz župnije Voličina. Ministranti so povabljeni, da s seboj prinesejo ministrantske obleke. Po sv. maši bo polurni program ter srečanje gospoda škofa z ministranti in mladimi. Molitveni dan pripravlja ptujsko-ormoški naddekanat.


Program za murskosoboško škofijo

Ob 9.00 se bo v cerkvi Marije Vnebovzete v Turnišču začela molitev rožnega venca, ministranti, otroci in mladi pa se bodo v tem času srečali z gospodom škofom, novomašnikom in redovnico. Ob 9.45 se bo mladina v cerkvi pridružila molitveni uri za nove duhovne poklice, ki jo pripravljajo župnije in gibanja. Murskosoboški ordinarij, msgr. dr. Turnšek bo ob 10.30. daroval sv. mašo, po njej pa bodo sledile péte litanije Matere Božje.


Program za novomeško škofijo

Od petka, 21. septembra 2007, z začetkom ob 22.00 do sobote, 22. septembra 2007, do 9.00 bo po župnijah potekalo celonočno molitveno bdenje. Ob 9.00 se bo molitveni dan nadaljeval z molitveno uro, ob 10.00 pa bo novomeški ordinarij, msgr. Andrej Glavan vodil evharistično bogoslužje. Po sv. maši se bo gospod škof srečal z ministranti, ki naj pri bogoslužju sodelujejo v ministrantskih oblekah.





Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh