Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Moskovski patriarh zadovoljen z množično solidarnostjo

Objava: 18. 08. 2010 / 07:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Moskovski patriarh zadovoljen z množično solidarnostjo

Cerkev je zbrala dvesto ton pomoči in petnajst milijonov rubljev za prizadete v požarih, zadnji dogodki pa dokazujejo, kako pomembna je medčloveška solidarnost.

Po hudih gozdnih požarih, ki so minuli teden opustošili Rusijo, je ruska pravoslavna Cerkev že zbrala okoli dvesto ton pomoči in petnajst milijonov rubljev za vse prizadete. Poglavar ruske pravoslavne Cerkve, moskovski patriarh Kiril I., je pohvalno ocenil množično solidarnost, ki so jo v zadnjih dneh izkazali ruski državljani.

Patriarh je poudaril predvsem delo prostovoljcev. Po njegovih besedah so ljudje prihajali v cerkvene ustanove in ponujali svojo pomoč. Tudi mladi z ulice so vstopali v cerkve in se pozanimali, kaj lahko storijo za ogrožene sodržavljane. Nato so zbirali različne dobrine, jih nalagali na tovornjake in tvegali svoja življenja pri razdeljevanju pomoči, saj so se morali podati na območja, ki so bila prežeta z gostim dimom.

Po mnenju patriarha Kirila I. so dogodki zadnjih tednov doprinesli k vsesplošnemu razumevanju, kako pomembna je solidarnost do sočloveka, saj brez nje življenje v človeški družbi skorajda ni mogoče. Dejstvo, da so ljudje, še posebej mladi, izkazali tolikšno odgovornost do trpljenja drugih, patriarh označuje kot 'izjemno dober znak'.

Povezave: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/953566F4C8A94227C125777C003358F9?OpenDocument

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh