Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Muslimani ne bodo molili v katoliški stolnici

Objava: 15. 01. 2007 / 07:07
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Muslimani ne bodo molili v katoliški stolnici

Škof v španski Cordobi Juan Jose Asenjo je izjavil, da ne podpira predloga španske muslimanske krovne zveze, da bi v katoliški stolnici v tej cerkvi lahko molili tudi muslimani. To je, da bi bila ta cerkev »ekumenska božja hiša«. Škof meni, da bi takšno dejanje ne prispevalo k zbližanju med verstvi, marveč prej vodilo k verskemu malodušju.

Škof Asenjo je tudi opozoril, da so arheologi pri izkopavanjih pod stolnico naleteli na zgodnjesrednjeveško stolnico, občutno starejšo od mošeje, kar je bila ta cerkev do leta 1236, ko je prišla spet v roke katoliški Cerkvi.



Škof je kristjane pozval s spoštljivemu odnosu do muslimanov ter da je čisto razumljivo, da imajo ti svoje molilnice. Skupna uporaba stolnice za to pa po njegovem ne bo vodila k »mirnemu sožitju« verstev.

V cordobskih cerkvenih krogih so spomnili tudi na muslimansko gledanje na cerkve, po katerem naj bi cerkev, v kateri so kdaj molili muslimani, samodejno postala mošeja. Povedati pa je treba, da je danes v mošeje spremenjenih na tisoče krščanskih cerkva onstran Sredozemlja.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh