Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na Bavarskem teden slovesnosti v čast Benediku XVI.

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 08. 04. 2013 / 06:32
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na Bavarskem teden slovesnosti v čast Benediku XVI.

V domačem kraju nekdanjega papeža, Marktl am Inn, bodo odprli razstavo z naslovom 'Rojstni kraj Marktl se papežu Benediktu XVI. zahvaljuje za njegov pontifikat 2005-2013'.

V dneh okoli 86. rojstnega dne upokojenega papeža Benedikta XVI. 16. aprila letos v njegovem rojstnem kraju Marktl am Inn na Zgornjem Bavarskem ponovno prirejajo teden slovesnosti. Slovesno odprtje bodo obeležili s slovesnim bogoslužjem v nedeljo, 14. aprila, v cerkvi sv. Osvalda z župnikom Josefom Kaiserjem, je poročala nemška tiskovna agencija KNA.

15. aprila zvečer bodo v preddverju mestne hiše odprli razstavo z naslovom 'Rojstni kraj Marktl se papežu Benediktu XVI. zahvaljuje za njegov pontifikat 2005-2013'. Na ogled bo tudi papežev portret, ki ga je ustvaril nemški igralec in amaterski slikar Armin Mueller-Stahl.

Na dejanski rojstni dan, ko je Benedikt XVI. prejel tudi zakrament svetega krsta, se bodo meščani Marktla zbrali v papeževi rojstni sobi v njegovi rojstni hiši. Sledila bo procesija z lučkami proti župnijski cerkvi, kjer je bil mali Ratzinger krščen le štiri ure po rojstvu, ob krstu pa so ga poimenovali Joseph Aloisius.

18. aprila bodo obiskovalci lahko prisluhnili predavanju profesorja verske pedagogike Uta Maierja, ki bo spregovoril na temo 'Živeti s stališči. Izvlečki misli Benedikta XVI. za osebno življenjsko etiko'. V krajevnem turističnem uradu pa imajo pripravljeno knjigo, v katero lahko obiskovalci zapišejo svoje želje in zahvale Benediktu XVI. Po zaključenem tednu slovesnosti bodo knjigo izročili slavljencu.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh