Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na BBC-ju danes predvajana božična poslanica svetega očeta

Objava: 24. 12. 2010 / 07:52
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na BBC-ju danes predvajana božična poslanica svetega očeta

Papež Benedikt XVI. je posnel triminutno meditacijo o Kristusovem rojstvu za poslušalce britanskega radia BBC.

Papež Benedikt XVI. je za angleško radijsko postajo BBC posnel božično sporočilo, ki ga bo Radio 4 omenjenega radia predvajal danes, na vigilijo praznika Kristusovega rojstva. Kot poročajo pri vatikanskem radiu, je papežev tiskovni predstavnik pater Federico Lombardi pojasnil, da bo BBC triminutno sporočilo svetega očeta predvajal v programu Misel dneva, ki je zelo poslušan in v katerem prenašajo sporočila duhovnih voditeljev. Pater Lombardi je še dejal, da je Sveti sedež z BBC-jem ostal v stiku po papeževem septembrskem potovanju v Veliko Britanijo , da bi tako nadaljevali dobre odnose med papežem in Združenim kraljestvom.

Sveti oče Benedikt XVI. je božično sporočilo za radio BBC posnel v začetku tedna v avli Pavla VI. v Vatikanu v navzočnosti predstavnikov omenjene radijske postaje. To je bilo prvič, da je Benedikt XVI. napisal in posnel neko besedilo samo za omenjeni radio, prek katerega bo pred praznikom Kristusovega rojstva nagovoril britanski narod. Kot je dejal David Willey z BBC-ja, je papeževo božično sporočilo britanskim vernikom znak zahvale za vse, kar je doživel na svojem zelo uspešnem potovanju v Anglijo in na Škotsko.

Sveti oče v sporočilu govori o svoji naklonjenosti do Britancev in poslušalce vabi, naj se v teh dneh za trenutek ustavijo in premislijo o pomenu rojstva Jezusa Kristusa. Koordinatorju skupine Catholic Voices Austenu Ivereighu se zdi izjemno pomenljivo, da je papež za posredovanje svojega prvega, osebnega radijskega sporočila izbral prav program Misel dneva. Za to je izbral najboljši čas, predvečer enega največjih praznikov po krščanskem koledarju, je poudaril Ivereigh. Benedikt XVI. je po njegovih besedah s tem ponovno pokazal, da je zelo komunikativen, vešč svežih in pozornost zbujajočih misli, ki so danes potrebna za premagovanje hrupa in teženj, da bi sodobno družbo nagovarjali netradicionalni govorci.

Pred papeževim božičnim sporočilom je BBC-jeva četrta radijska postaja predvajala tudi nagovor anglikanskega primasa canterburyskega nadškofa Rowana Williamsa in westminstrskega katoliškega škofa msgr. Vincenta Nicholsa.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh