Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na čelu Nove Slovenije ostaja Ljudmila Novak

Za vas piše:
D. O.
Objava: 10. 12. 2012 / 11:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na čelu Nove Slovenije ostaja Ljudmila Novak

Na včerajšnjem kongresu stranke NSi so skoraj z vsemi glasovi za ponovno izvolili predsednico Ljudmilo Novak.

Včeraj so se v Vipavi zbrali člani stranke Nova Slovenija na kongresu, ki je nosil naslov Odgovorna politika. Za predsednico stranke so že tretjič izvolili Ljudmilo Novak, ki je bila sicer edina kandidatka za predsednico. Zanjo je glasovalo 259 od 265 delegatov. V Izvršilni odbor NSi so bili izvoljeni Mojca Kucler Dolinar, Aleš Hojs, Jožef Horvat, Martin Mikolič, Alojz Sok in mag. Matej Tonin.

Ulica ni rešitev

Novakova je v svojem popoldanskem govoru izpostavila, da nas iz krize lahko pripelje le politična volja in dogovarjanje, ne pa ulica oziroma nasilje, čeprav protestnike razume in so zanjo največji dokaz, da pravna država ne deluje. Po njenem mnenju so državljani siti prepirov med politiki in opazujejo sindikalne, študentske in državljanske proteste, »hkrati pa jih pozivamo k zategovanju pasu«. »Toda vse to bi verjetno še prenesli, če ne bi iz dneva v dan poslušali zgodb o korupciji, tajkunih, čez noč obogatelih državljanih, ki svoje premoženje skrivajo v davčnih oazah ali pa se izogibajo poravnavi dolgov in svoje prebivališče prijavljajo na varnih otokih,« je dejala. Po njenih besedah je takšno stanje sramota za slovensko sodstvo, »ki skoraj nobenemu od takšnih goljufov ne uspe ničesar dokazati, odvzeti in jih zakonito obsoditi«. Poudarila je, da sama še nikoli ni »nikomur ničesar vzela« niti »živela na tuj račun«, zato »ne pristane na sodbo ulice, da smo vsi lopovi«.

Država potrebuje "dogovor, spoštovanje dogovora in trdno zavezništvo"

Dotaknila se je vala protestov v državi in dejala, da organizirani protesti dajejo občutek, kakor da je vse narobe in glavno krivdo za to nosi vlada. Sama pa je prepričana, da so problemi veliko globlji, da »niso od včeraj« in da niso prišli z mandatom te vlade. Novakova razume zahteve po boljši in bolj pravični državi, ob tem pa je obsodila nasilje, ki ga po njenih besedah nekateri »spodbujajo, drugi pa celo plačujejo, da bi to divjanje povzročilo žrtve in s tem razloge za nemire in odstranitev vlade«.

Udeležence je pozvala, naj bodo tisti del slovenske družbe, ki vedo, "da je za naše preživetje treba trdo delati, razumno trošiti, se najprej opreti na lastne sile in ravnati odgovorno na vseh položajih".


Foto: NSi

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh