Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na Haitiju izpustili dva od 17 ugrabljenih misijonarjev

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 22. 11. 2021 / 08:22
Oznake: Družba, Nemiri, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.11.2021 / 08:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na Haitiju izpustili dva od 17 ugrabljenih misijonarjev
Veleposlaništvo ZDA v haitijski prestolnici Port-au-Prince FOTO: Vatican Media

Na Haitiju izpustili dva od 17 ugrabljenih misijonarjev

Na Haitiju so izpustili dva od skupno 17 ugrabljenih misijonarjev, ki so jih pripadniki kriminalne tolpe zajeli pred več kot mesecem dni, so včeraj sporočili iz človekoljubne organizacije v ameriški zvezni državi Ohio Christian Aid Ministries.

Imen izpuščenih talcev in razloga za njihovo svobodo pri organizaciji ne navajajo. Sporočili so, tako britanski BBC, da sta oba »na varnem, dobre volje« in da je »zanju poskrbljeno«.

Kot spominjajo pri STA, so misijonarje 16. oktobra ugrabili pripadniki tolpe po imenu 400 Mawozo. Med 17 ugrabljenimi je pet otrok, 16 jih je ameriških in en kanadski državljan. Ugrabljen je bil tudi njihov voznik, domačin s Haitija. Tolpa je za vsakega posameznika zahtevala milijon ameriških dolarjev odkupnine.

Ameriška vlada svojim državljanom priporoča, naj zapustijo Haiti.

Haiti še vedno okreva po potresu z močjo 7,2, ki je najrevnejšo državo na svetu prizadel sredi letošnjega avgusta in povzročil več kot 2.200 smrtnih žrtev. Prav tako ni videti konca političnim nemirom in napetostim po atentatu na predsednika Jovenela Moiseja.

Nasilje oboroženih tolp narašča, prav tako ugrabitve. V zadnjem letu dni, od lanskega oktobra, so jih po navedbah britanskega BBC-ja zabeležili skoraj 800. Ameriška vlada svojim državljanom priporoča, naj zapustijo Haiti, v petek pa je večino svojega osebja z veleposlaništva v prestolnici Port-au-Prince umaknila tudi Kanada.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh