Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na Kitajskem posvečenih več novih cerkva

Objava: 12. 01. 2011 / 07:55
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na Kitajskem posvečenih več novih cerkva

Odnosi med Rimom in kitajskimi oblastmi so se po škofovskem posvečenju in z izbiro novega vodstva režimu zveste Cerkve brez papeževe privolitve v zadnjih tednih precej poslabšali.

V Ljudski republiki Kitajski so v času božičnih praznikov posvetili več novih katoliških cerkva. Kot je ob koncu tedna poročala vatikanska misijonska agencija Fides, je med njimi tudi nova katedrala sv. Jožefa apostolske prefekture Linqing. V provinci Sičuan, ki jo je maja 2008 prizadel rušilni potres, je bila prav na božični dan posvečena cerkev, ki nudi prostor več kot tisočim vernikom. Na jugu Kitajske v škofiji Guizhou so novo cerkev odprli 2. januarja, v provinci Guandong pa so zaključili obnovitvena dela na svetišču, ki sprejme pet tisoč vernikov. Posvetili so tudi bolniško kapelo.

Katoličani na Kitajskem se od leta 1957 delijo na uradno, režimu zvesto Cerkev, 'Domoljubno združenje kitajskih katoličanov', in na papežu zvesto podzemno Cerkev. 'Domoljubnega združenja', ki je pod stalnim državnim nadzorom, v Vatikanu ne priznavajo. Odnosi med Rimom in kitajskimi oblastmi so se po škofovskem posvečenju in z izbiro novega vodstva režimu zveste Cerkve brez papeževe privolitve v zadnjih tednih precej poslabšali. Vatikan namreč Kitajski očita kršenje verske svobode.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh