Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na Kitajskem rekordno število odraslih katehumenov

Objava: 07. 04. 2010 / 19:49
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na Kitajskem rekordno število odraslih katehumenov

V Hongkongu je med velikonočno vigilijo tri tisoč odraslih prejelo sveti krst

Na velikonočno vigilijo je v različnih župnijah v Hongkongu tri tisoč odraslih prejelo sveti krst. V svoji velikonočni poslanici se je hongkonški škof John Tong katehistom zahvalil za njihovo delo in vse vernike povabil, naj postanejo oznanjevalci evangelija. V preteklosti je bilo v Hongkongu med velikonočno vigilijo v katoliško skupnost v povprečju sprejetih od tisoč petsto do dva tisoč odraslih katehumenov. V letošnjem letu pa jih je bilo kar tri tisoč, kar je za hongkonško Cerkev rekordno število in velikega pomena. To je na večih mestih v svoji velikonočni poslanici poudaril tudi škof Tong, povzemamo poročanje vatikanskega radia.

Z Božjim blagoslovom, je zapisal škof, se škofija Hongkong na velikonočno vigilijo veseli krsta treh tisočev odraslih. V imenu škofije je vsem krščencem izrazil toplo dobrodošlico ob vstopu v katoliško družino. Škof se je z njimi srečal v času njihovega katehumenata in na srečanju so se dogovorili, da se ponovno srečajo na zahvalni maši na binkošti.

V svojem pastoralnem pismu se je škof Tong zahvalil tudi tisočim šolam v škofiji, kjer je verouk reden šolski predmet, in petsto osemdesetim katehistom prostovoljcem, ki so med letom poučevali verouk. Katehisti, je pojasnil škof, so darovali svoj čas in moči za širjenje vere; in kot je posebej izpostavil, da občuduje njihov trud. Škof še dodaja, da upa in moli za to, da bi vsi katehisti sledili zgledu apostolov in napredovali na poti k Bogu. Poslanstvo, drugim prinašati Jezusa, je po škofovih besedah najpomembnejša naloga kristjana in zato vse ’stare in nove katoličane’ vabi, naj se udeležujejo verouka katoliške Cerkve, saj se bo tako evangelij širil v vedno večjih krogih in dajal močnejše pričevanje vere. V Hongkongu je več kot tristo petdeset tisoč katoličanov od skupno približno sedmih milijonov prebivalcev.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh