Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Na noč čarovnic vabljeni k sveti maši!'

Objava: 15. 10. 2010 / 06:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Na noč čarovnic vabljeni k sveti maši!'

Britanski škofje na predvečer praznika vseh svetih predlagajo obhajanje bogoslužij.

Angleški in valižanski škofje pozivajo katoličane, naj tudi na predvečer praznika vseh svetih, na t.i. ‘noč čarovnic’, ne pozabijo na svojo vero.

‘Noč čarovnic’ je takoj za božičem in veliko nočjo največji komercialni praznik, pojasnjuje škof Kieran Conry iz Arundela in Brightona, predsednik oddelka za evangelizacijo in katehezo pri Škofovski konferenci Anglije in Walesa. Po njegovem mnenju je skrajni čas, da se kristjani spomnimo, kaj je pravzaprav bistvo tega praznika.

Obhajanje praznikov je pomemben del katoliške kulture. Zato škof Conry ne vidi ničesar slabega v praznovanju predvečera dneva vseh svetih. A zakaj ne bi praznovali na način, da bi obenem spoštljivo oznanjali svojo vero? Britanskim katoličanom predlaga, naj 31. oktobra zvečer prižgejo svečo in jo postavijo na okensko polico, ali pa naj kako drugače osvetlijo svoja bivališča. Ob razsvetljavo lahko postavijo podobo Jezusa Kristusa, kar bi bil odličen način, da ljudem pokažejo, kako verujejo in zaupajo še v nekoga drugega, ne le vase.

Poleg praznično osvetljenih domov škof Conry vernikom predlaga še obisk vigilije pred praznikom vseh svetih, celonočno čaščenje pred Najsvetejšim, staršem pa svetuje, naj svoje otroke, ki v Veliki Britaniji in v Združenih državah Amerike na ta dan tradicionalno oblečejo različne kostume, uredijo kot svetnike.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh