Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na Poljskem že prvi ameriški vojaki v okviru okrepitve Natovih sil

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 05. 02. 2022 / 18:13
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.02.2022 / 18:18
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na Poljskem že prvi ameriški vojaki v okviru okrepitve Natovih sil
Na Poljsko prihajajo vojaki iz 82. letalske divizije s sedežem v Fort Braggu v Severni Karolini, da bi okrepili Natovo vzhodno krilo. FOTO: Pixabay

Na Poljskem že prvi ameriški vojaki v okviru okrepitve Natovih sil

V okviru vojaške okrepitve Natovih sil v vzhodni Evropi zaradi bojazni pred ruskim napadom na Ukrajino so danes na Poljsko prispeli prvi ameriški vojaki.

Prispeli so na letališče Jasionka na jugozahodu Poljske, poroča STA, medtem ko naj bi večina kontingenta 1.700 ameriških vojakov po besedah predstavnika poljske vojske, majorja Przemyslawa Lipczynskega, prispela v prihodnjih dneh. Po podatkih poljskega obrambnega ministrstva naj bi na Poljsko prispeli vojaki iz 82. letalske divizije s sedežem v Fort Braggu v Severni Karolini, da bi okrepili Natovo vzhodno krilo.

Večina kontingenta 1.700 ameriških vojakov naj bi na Poljsko prispela v prihodnjih dneh.

V današnji predhodnici so člani pripravljalne skupine in nekaj poveljnikov, večjo skupino vojakov pa v Jasionki pričakujejo jutri. Na Poljskem je trenutno nameščenih okoli 4.500 ameriških vojakov, tako v okviru Nata kot na podlagi dvostranskega dogovora z Združenimi državami Amerike.

Washington je pred dnevi sporočil, da bo zaradi nevarnosti ruskega napada v vzhodno Evropo poslal okoli 3.000 dodatnih vojakov, da bi branili članice Nata pred kakršnim koli napadalcem. Od teh bodo ZDA v Nemčijo in Poljsko poslale okoli 2.000 vojakov, iz Nemčije pa bodo v Romunijo premestile tisoč vojakov, trenutno nameščenih na Bavarskem.

Washington je pred dnevi sporočil, da bo zaradi nevarnosti ruskega napada v vzhodno Evropo poslal okoli 3.000 dodatnih vojakov.

Tudi v nemški Wiesbaden so medtem že prispeli prvi od predvidenih 300 ameriških vojakov iz Fort Bragga.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh