Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na Slovaškem 'Narodni svetovni dan mladih' vzporedno z Riom de Janeirom

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 24. 04. 2013 / 07:54
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na Slovaškem 'Narodni svetovni dan mladih' vzporedno z Riom de Janeirom

Mesto Ružomberok naj bi mladim Slovakom 'kar doma ponudilo doživetje občestva svetovnih dni mladih'.

Svetovni dan mladih v Riu de Janeiru, največje mednarodno srečanje katoliške mladine v letošnjem letu, je v številnih državah spodbudil pripravo vzporednih in spremljevalnih prireditev. Slovaki, denimo, med 26. in 28. julijem letos prirejajo narodno srečanje mladih 'R13' v univerzitetnem mestu Ružomberok na osrednjem Slovaškem. Na prireditvi pričakujejo okoli tri tisoč mladih, sklepno bogoslužje – ki tudi v Riu predstavlja vrhunec tamkajšnje prireditve – pa naj bi vodil upokojeni slovaški kardinal Jozef Tomko. Svojo udeležbo je napovedala tudi brazilska veleposlanica v Republiki Slovaški, Susan Kleebank.

Osrednja zamisel narodnega srečanja mladih je vsem tistim, ki si potovanja v Brazilijo ne morejo privoščiti, ponuditi priložnost, da 'tudi doma občutijo občestvo, ki je značilno za svetovne dneve mladih in za katoliško Cerkev nasploh', je pojasnil dramaturg in režiser prireditve, Pavol Danko. Prireditelji bodo 'povezali verski in duhovni program' in v mesto Ružomberok 'prinesli delček Brazilije'.

Prvič na Slovaškem v okviru srečanja mladih prirejajo tudi 'Expo', na katerem bodo mladi lahko pridobili informacije o 'cerkveni ponudbi' – od duhovniškega poklica in redovnega življenja do delovanja različnih gibanj.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh