Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Načrti za igrani film o papežu Frančišku

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 30. 04. 2013 / 06:16
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Načrti za igrani film o papežu Frančišku

Nemški filmski ustvarjalec Christian Peschken si želi kot svetovalca pri pripravi filma pridobiti vatikanskega izvedenca Andreo Torniellija.

Nemški režiser in producent Christian Peschken si želi po navedbah ameriških medijev posneti film o dosedanji življenjski poti papeža Frančiška. Igrani film naj bi prikazoval razvoj Jorgeja Maria Bergoglia do njegove izvolitve na položaj poglavarja katoliške Cerkve. Evropski vlagatelj je za produkcijo filma z delovnim naslovom 'Friend of the Poor: The Pope Francis Story ('Prijatelj ubogih: zgodba o papežu Frančišku') že obljubil prispevek v višini 19 milijonov evrov, poročanje revije 'The National Catholic Register' povzema nemška katoliška agencija KNA.

57-letni Peschken, ki prihaja iz nemškega Porenja, je od leta 1989 delal kot producent v Hollywoodu, predvsem pri koprodukcijah za nemške televizijske postaje, denimo ZDF in Pro 7. Sodeloval je tudi s katoliško televizijsko mrežo EWTN, ki je tudi lastnica in izdajateljica omenjene revije, 'The National Catholic Register'. Iz Združenih držav Amerike si je vedno prizadeval za ustanovitev zasebne krščanske televizijske postaje v Nemčiji. Leta 2007 je vstopil v katoliško Cerkev.

Za sodelovanje pri filmu o papežu Frančišku si Peschken želi pridobiti vatikanskega dopisnika in izvedenca Andreo Torniellija, enega izmed najuglednejših italijanskih časnikarjev za cerkveno tematiko. Tornielli ni le objavil knjige o papežu Frančišku, ampak Bergoglia od leta 2002 tudi osebno pozna. »Podrobno sva se pogovorjala in razpravljala, kakšen film naj bi posneli«, je Peschken pojasnil v pogovoru za omenjeno ameriško katoliško revijo.

Zamisel za film se mu je porodila ob prvem javnem nastopu novo izvoljenega papeža na osrednji loži Petrove bazilike, je dejal nemški režiser: »To bi bil izvrsten zaključni prizor«, so njegove besede navedli v ameriški reviji.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh