Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadškof iz Melbourna na obisku v Sloveniji

Objava: 09. 07. 2012 / 09:29
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nadškof iz Melbourna na obisku v Sloveniji

Msgr. Denis J. Hart, nadškof iz Melbourna in predsednik Avstralske škofovske konference, je včeraj daroval slovesno sveto mašo na Sveti Gori pri Gorici.

Minuli konec tedna je bil na obisku v Sloveniji nadškof iz Melbourna in predsednik Avstralske škofovske konference msgr. Denis J. Hart. Kot poročajo na spletni strani Slovenske škofovske konference, sta nadškofa med obiskom spremljala provincial Slovenske frančiškanske province sv. Križa p. Stane Zore in slovenski frančiškan p. Ciril Božič iz Melbourna.

Nadškof Hart je v Ljubljano prispel v petek, 6. julija. Popoldne se je na sedežu ljubljanske nadškofije srečal z ljubljanskim nadškofom metropolitom msgr. dr. Antonom Stresom, zvečer pa je v cerkvi Marijinega oznanjenja na Tromostovju daroval sveto mašo. V soboto, 7. julija, je obiskal Bled in dopoldne maševal na Brezjah, kjer se je srečal tudi s samostansko skupnostjo. Popoldne se je v Novem mestu srečal s škofom Andrejem Glavanom, obiskal pa je tudi Pleterje, Stopiče in Stično. Včeraj je skupaj z upokojenim koprskim škofom Metodom Pirihom, p. Zoretom in redovniki na Sveti Gori pri Gorici daroval slovesno sveto mašo ter obiskal samostan na Kostanjevici.

Kot poroča Radio Ognjišče, je nadškof Hart v svojem včerajšnjem nagovoru opisal delo svetih Cirila in Metoda. Svetnika sta bila po njegovih besedah prava in dobra pastirja, ki sta vodila svoje ljudstvo v težkih časih na poti vere, danes pa lahko pomagata tudi nam, kako naj živimo svojo vero v sodobnem svetu. Nadškof Hart, poročajo pri Radiu Ognjišče, prihaja iz melbournške nadškofije, kjer živi milijon štiristo tisoč katoličanov, nedeljsko bogoslužje pa obhajajo v tridesetih jezikih. Veliko vernikov iz te nadškofije je bilo navzočih tudi pri bogoslužju na Sveti Gori.

Foto: spletna stran SŠK

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh