Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadškof Nichols: Tokratni papežev obisk bo ‘precej drugačen’

Objava: 19. 05. 2010 / 09:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nadškof Nichols: Tokratni papežev obisk bo ‘precej drugačen’

Westminstrski nadškof pričakuje, da bo obisk svetega očeta pozitivno vplival na britansko družbo

Westminstrski nadškof meni, da bo tokratni papežev obisk na Otoku precej drugačen od šestdnevnega obiska Janeza Pavla II. v Veliki Britaniji leta 1982. V nagovoru v westminstrskem semenišču v začetku letošnjega maja je nadškof Vincent Nichols s to mislijo odgovoril na novinarsko vprašanje o načrtih glede papeževega obiska v letošnjem septembru.

Nadškof Nichols je dejal, da bo tokratni papežev obisk ‘precej drugačen’ od zadnjega. Janez Pavel II., je pojasnil, je prišel obiskat katoliško skupnost, z njo obhajati zakramente in jo potrditi v veri. Prve podobe Benedikta XVI. v Veliki Britaniji pa bodo fotografije njegovega srečanja s kraljico Elizabeto II.

'Tovrstne podobe še ni bilo moč videti, zato bo to na nek način nadaljevanje zdravljenja starodavnih napetosti,' je novinarjem pojasnil nadškof Nichols. Tokrat je papeža na obisk povabila tudi kraljica, da bi spregovoril njenemu ljudstvu. 'Benedikt XVI. pa je papež z vizijo, ki je tako globoko zakoreninjena v preprostem razumevanju človeštva, da bo brez kakršnih koli težav znal nagovoriti evropsko oz. kar svetovno prestolnico, v kateri je moč najti toliko različnih vplivov, kjer narašča in upada toliko različnih verstev, in kjer obstaja toliko nerazumevanja o možnostih za verovanje,' meni nadškof Nichols.

Westminstrski nadškof je še povedal, da en dan papeževega obiska v Veliki Britaniji sam ne bo daroval javne svete maše. Tisti dan se bodo odvijale različne medverske pobude, ki bodo osredotočene na vodenje v družbi, ne toliko na medverski dialog, pač pa na dejstvo, do kolikšne mere vera navdihuje in krepi voditelje naše družbe. In po nadškofovih besedah si katoliška Cerkev želi, da bi jo videli v prav takšni vlogi, da bi voditelje, ki jih navdihuje vera, spodbujala k skupnim srečanjem, da bi skupaj odkrivali stične točke med različnimi načini vodenj. Da bi bilo vodenje družbe navdahnjeno z verovanjem.

Nadškof Nichols je izpostavil še druge prelomnice v zvezi s papeževim obiskom na Otoku. Sveti oče bo imel enega izmed svojih nagovorov v westminstrski palači in po mnenju nadškofa bo to 'najverjetneje najpomembnejši govor celotnega potovanja'. To bo govor na zgodovinskem prizorišču, na katerem se je odvilo že toliko narodove zgodovine, na prizorišču, kjer je bil Tomaž Moore obsojen na smrt. Od tam bo sveti oče nagovoril britansko družbo in nadškof je prepričan, da bo znal ustrezno nagovoriti vsakega posameznika.

Na fotografiji: westminstrski nadškof Vincent Nichols

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh